Video PROTEJAŢI BĂTRÂNII. Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu

  • Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu., spune Prof. Dr. Horaţiu Moldovan
  • O astfel de măsură face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă
  • În ultimele 24 de ore autorităţile au raportat un număr dublu de români diagnosticaţi cu noul coronavirus, transmiterea este deja intracomunitară
5157 afișări

Prof. Dr. Horaţiu Moldovan te anunţă că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr mare de infectări cu noul coronavirus în România, ceea ce înseamnă că deja transmiterea comunitară a virusului se întâmplă. În acest context, Prof. Horaţiu Moldovan îţi spune că se pune problema izolării la domiciliu a persoanelor care au vârsta peste 70 de ani, cea mai expusă parte a populaţiei la infecţia virală şi la complicaţiile ei.

Prof. Dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Este motivul pentru care ne punem problema să avem o grijă suplimentară în acest segment de vârstă, şi oamenii mai în vârstă să fie izolaţi mai bine, recomandăm să nu iasă din casă şi să fie vizitaţi minimal, când este nevoie , măsurile suplimentare eventuale vor fi de competenţa Ministerului de Interne şi vor face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului Naţional de Situaţii de Urgenţă care se întruneşte zilnic.”

Problema transmiterii intracomunitare este deja o realitate în România, spune Prof. Dr Horaţiu Moldovan.

Prof. Dr. Horaţiu Modovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: ”A crescut numărul pacienţilor pozitivi covid în ultimele 24 de ore, au fost raportaţi 66 de noi pacienţi, ceea ce, faţă de raportările precedente care au fost în medie de 30 reprezintă o dublare. Această realitate poate să fie creşterea numărului de testări, ceea ce este o preocupare permanentă a noastră, dar poate să fie şi o distribuţie a virusului în populaţie, şi în această etapă fiind vorba de o distribuţie localizată, comunitară. ”

O decizie finală în acest sens va fi luată însă de autorităţile din Ministerul de Interne.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici