Protest al taximetriştilor din Capitală: Peste 300 de şoferi, în faţa Palatului Parlamentului

Peste 300 de taximetrişti din Capitală protestează, marţi, la intrarea Izvor a Palatului Parlamentului, cerând adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor care au autorizaţii de transport din alte localităţi.

317 afișări
Imaginea articolului Protest al taximetriştilor din Capitală: Peste 300 de şoferi, în faţa Palatului Parlamentului

Protest al taximetriştilor din Capitală: Peste 300 de şoferi, în faţa Palatului Parlamentului (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Taximetriştii au venit la protest cu maşinile, pe care le-au parcat pe prima bandă de pe Bulevardul Libertăţii şi pe două benzi de circulaţie din jurul Parcului Izvor, circulaţia în zonă fiind îngreunată.

Protestul taximetriştilor a început cu o oră întârziere, organizatorii anunţând în rânduri repetate că forţele de ordine nu ar permite accesul taximetriştilor în zona autorizată pentru protest şi ameninţând că vor bloca oraşul dacă şoferii de taxi nu sunt lăsaţi să ajungă în zona Parcului Izvor.

Cei aproximativ 300 de taximetrişti adunaţi în Parcul Izvor scandează "Ruşine!" şi "Afară cu Ilfovul!".

Protestatarii cer introducerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor şi votarea modificărilor la Legea 38/2003, care reglementează activitatea de taximetrie.

Taximetriştii solicită parlamentarilor să adopte legea unică a transportatorilor ţinând cont de propunerile pe care ei le-au formulat. Aceştia le-au transmis parlamentarilor că nu vor renunţa la proteste până când legea nu va fi adoptată integral în forma pe care au propus-o.

Protestatarii mai solicită ca activitatea de taximetrie să se desfăşoare doar în raza localităţii care a emis licenţa, tarifarea să fie reglementată de autoritatea locală, cei care desfăşoare activităţi de transport persoane fără să aibă licenţă sau autorizaţie să fie sancţionaţi şi să fie eliminată obligativitatea dispeceratelor, susţinând că acestea au fost create pentru a percepe taxe mascate, nu pentru a oferi servicii reale.

Protestul din Piaţa Constituţiei, latura dinspre Izvor a Camerei Deputaţilor, este organizat de Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti, Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.

Transportatorii au anunţat proteste, marţi şi miercuri, atât la Palatul Parlamentului, cu aproximativ 2.000 de maşini, cât şi la Ministerul Transporturilor, cu aproximativ 400 de oameni. Reprezentanţii COTAR au anunţat, luni seară, că protestul de la sediul Ministerului Transporturilor nu va mai avea loc, întrucât au obţinut promisiuni pentru rezolvarea unei părţi a revendicărilor.

"În urma discuţiilor purtate luni, la Ministerul Transporturilor, am obţinut promisiuni verbale că vor fi rezolvate revendicările noastre legate de normele privind transportul public de persoane cu autobuzele în zona metropolitană Bucureşti. Protestele de la Parlament, însă, rămân valabile, pentru că mai sunt probleme importante care trebuie rezolvate, cum ar fi cele legate de taximetrie", au spus reprezentanţii COTAR.

Transporatorii ameninţă însă că, dacă vor fi "păcăliţi din nou de factorii de răspundere" din minister, vor declanşa protest spontan.

Totodată, reprezentanţii COTAR au precizat că, în cazul în care revendicările lor vor fi soluţionate marţi, protestele de miercuri nu vor mai avea loc.

Transportatorii, în majoritate taximetrişti, au protestat în Bucureşti şi în 3 aprilie, când în faţa Palatului Parlamentului s-au adunat aproximativ 500 de autoturisme. Ei au ameninţat cu declanşarea de proteste la nivel naţional, dacă solicitările lor nu vor fi aprobate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici