PROTEST. Braşoveni "înarmaţi" cu valize cer în faţa Prefecturii continuarea lucrărilor pentru aeroport

Peste 150 de braşoveni protestează, duminică seara, faţă de indecizia autorităţilor locale şi centrale în privinţa lucrărilor pentru un aeroport în oraş. Pentru a ironiza situaţia, mai mulţi participanţi la protest au adus şi valize, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2019 afișări
Imaginea articolului PROTEST. Braşoveni "înarmaţi" cu valize cer în faţa Prefecturii continuarea lucrărilor pentru aeroport

PROTEST. Braşoveni "înarmaţi" cu valize cer în faţa Prefecturii continuarea lucrărilor pentru aeroport

Cei peste 150 de braşoveni s-au adunat în faţa Prefecturii, cerând continuarea lucrărilor pentru aeroport.

Ei au adus la protest şi valize mici, pentru a ironiza situaţia.

Protestatarii au scris pe pancarte "Vrem aeroport", "Nu ne mai minţiţi” sau”Aeroport în Braşov - 2050”.

Oamenii prezenţi la protest se declară dezamăgiţi de tergiversarea proiectului de construire a aeroportului şi spun că este inadmisibil ca un oraş precum Braşovul să nu aibă aeroport.

La Aeroportul Internaţional Ghimbav este amenajată acum doar pista, care nu poate fi folosită fără a se construi şi celelalte suprafeţe de mişcare şi sistemul de canalizare.

În 24 august 2016, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, au fost reluate demersurile parlamentare pentru adoptarea actului normativ care să reglementeze situaţia juridică a terenului Aeroportului Braşov – Ghimbav, iar în septembrie Proiectul Legii Aeroportului a fost aprobat în Senat, pentru ca în octombrie, Legea Aeroportului să fie adoptată de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi.

În 17 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul privind promulgarea Legii privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului ”Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

A urmat, în decembrie, aprobarea în plenul CJ Braşov a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav” – etapa a III-a, respectiv „Extinderea suprafeţelor de mişcare aeroportuare, echiparea suprafeţelor de mişcare cu instalaţii de balizaj, extinderea reţelelor de canalizare pluvială şi drenaj, clădiri operaţionale aeroportuare”, valoarea investiţiei totale fiind de 57.505.600 euro (inclusiv TVA).

În martie, Consiliul Judeţean Braşov lansa licitaţia pentru realizarea căii de rulare a viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, declara că proiectul tehnic complet calea de rulare Alfa, apron şi canalizările aferente ar urma să fie predat în data de 27 septembrie, când proiectul va fi prezentat şi public într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici