Video Protest la Dorohoi. Zeci de cadre medicale se opun transformării spitalului în unitate suport COVID-19

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Dorohoi, judeţul Botoşani, protestează marţi dimineaţa în curtea unităţii sanitare faţă de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ce prevede ca unitatea medicală să devină spital suport COVID-19.

315 afișări

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Dorohoi au ieşit în curtea unităţii marţi dimineaţa, în semn de protest faţă de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care spune că unitatea medicală va fi spital suport.

Potrivit deciziei, Spitalul Municipal Dorohoi va înlocui Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Mavromati Botoşani.

Simona Moşneguţu, medic ATI la Spitalul din Dorohoi, a scris pe pagina sa de Facebook că angajaţii spitalului sunt conştienţi că vor ajunge să trateze cazuri de COVID-19, însă au nevoie de condiţii decente, explicând că în acest moment nu pot asigura asistenţa medicală a unui pacient infectat cu noul coronavirus.

„Avem un spital hulit de alţii, dar cu personal sufletist şi dornic sa muncească... Avem personal puţin şi puţine linii de gardă. Nu e vina noastră. De cele mai multe ori ne depăşim competenţele. Şi ni le asumăm. Nu, nu ne dăm în lături în lupta cu virusul. Suntem conştienţi că vom ajunge fiecare din noi să tratăm astfel de cazuri. Dar în acest moment, nu putem asigura asistenţa medicală pacientului infectat cu acest virus în condiţii cel puţin decente. Resursa umană poate fi înlocuită, aparatura necesară poate fi achiziţionată, sau nu, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru şi nu poate fi modificată peste noapte. Este o pălărie prea mare pentru noi şi de data asta nu ne-o putem permite”, a scris pe reţeua de socializare Simona Moşneguţu.

Potrivit medicului, decizia s-a luat fără consultarea cadrele medicale din spital.

„Staţia de oxigen a Spitalului Dorohoi nu suportă presiunea necesară pentru o funcţionare adecvată a ventilatoarelor. Vă rugăm, nu ne putem condamna bunicii, fraţii, copii infectaţi. Schimbaţi hotărârea luată peste noapte, fără a consulta în prealabil personalul calificat în luarea deciziilor. Dorim un dialog în care să ne expunem noi, specialiştii direct implicaţi, punctul de vedere. Există şi alte soluţii viabile, dincolo de orgolii. Încă mai avem timp.. Dar nu mult", a mai scris medicul ATI de la Spitalul din Dorohoi.

Prefectul judeţului Botoşani a declarat marţi că decizia trebuie respectată.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că suntem în stare de urgenţă. Trebuie să luăm măsuri şi să avem pregătit un spital pentru cazurile de COVID 19. S-a luat o decizie în CJSU, trebuie respectată” , a precizat Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici