Video Protest LGBT pentru "dreptul constituţional de a iubi": "Luptăm, rezistăm, iubim!" - FOTO, VIDEO

Aproape 50 de membri ai comunităţii LGBT şi de susţinători ai acestora au participat miercuri seara la un protest neautorizat în zona Universităţii, manifestându-şi dezaprobarea faţă de decizia CC prin care s-a dat aviz pozitiv pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei.

2917 afișări

Protestatarii au scandat "luptăm, rezistăm, iubim" şi au afişat pancarte imprimate cu inimoare şi cu mesajul "love is gay".

Jandarmii i-au somat de mai multe ori pe protestatari să părăsească zona.

"Sunt membru al comunităţii LGBT şi am venit pentru drepturile persoanelor transgender. Aceasta este o întâlnire comunitară, prin care membrii comunităţii şi prietenii lor sunt invitaţi să îşi exercite dreptul constituţional de a iubi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Saşa.

"Vrem să tragem un semnal împotriva urii şi discriminării şi să spunem că suntem egali cu toţi cetăţenii în ţara asta", a spus Filip.

"Ne-am adunat aici în Piaţa Universităţii astăzi persoane LGBT şi aliaţi ca reacţie imediată la decizia Curţii Constituţionale a României de a aproba iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei şi de interzicere a căsătoriilor gay în Constituţie. Mesajul nostru este adresat în acest moment în principal Parlamentului şi clasei politice, care trebuie să înceapă să îţi respecte cetăţenii LGBT şi minorităţile în general şi credem că această iniţiativă nu trebuie sa fie aprobată de Parlament", a declarat Vlad.

Pentru că au strigat lozinci şi nu au evacuat zona la apelul forţelor de ordine, membrii comunităţii LGBT au fost legitimaţi întrucât jandarmii au considerat că "întâlnirea comunitară" s-a transformat într-un protest.

Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, în sensul în care aceasta respectă limitele revizurii, însă judectorii nu s-au pronunţat pe fondul problemei-definirea căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat- nici asupra oportunităţii.

Decizia a fost luată în unanimitate şi, drept consecinţă, iniţiativa poate intra în dezbaterea Parlamentului, unde este însă nevoie de o majoritate calificată pentru a fi adoptată.

În cazul în care ar fi aprobată de Parlament, propunerea trebuie să fie suspusă şi unui referendum naţional.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici