Protestatar la Alba: Sunt unul din cei cărora le-a crescut salariul, dar renunţ, îmi vreau ţara înapoi

George Bounegru, un protestatar din Alba Iulia căruia Guvernul i-a crescut salariul cu 20%, afirmă că ar renunţa la aceşti bani, pe care îi numeşte ”30 de arginţi”, doar să fie anulată ordonanţa privind modificarea codurilor, iar cei care ”au pus la cale apariţia ei” să fie demişi.

1791 afișări
Imaginea articolului Protestatar la Alba: Sunt unul din cei cărora le-a crescut salariul, dar renunţ, îmi vreau ţara înapoi

Protestatar la Alba: Sunt unul din cei cărora le-a crescut salariul, dar renunţ,îmi vreau ţara înapoi

George Bounegru este unul dintre protestatarii care au participat la toate mitingurile organizate la Alba Iulia în urma deciziilor privind legile din justiţie luate de Guvern şi spune că nu va renunţa ”pentru că îi pasă” şi pentru că este democraţia trebuie apărată.

Acesta a venit la mitingul de sâmbătă seara cu soţia şi cu copiii şi spune, în timp ce arată cu mâna spre mulţime, că toţi cei din piaţă sunt ”o mare familie care apără democraţia românească”.

”Sunt de la început şi voi fi până la final. Vineri am fost primul lângă jandarmi. Vreau anularea ordonanţei şi demiterea celor care au pus la cale apariţia acesteia”, declară George, care duce apoi mâna la frunte, ridică din sprâncene şi spune răspicat cu vocea puţin tremurândă: ”A, pot să-ţi mai spun un lucru! Sunt unul dintre cei cărora tocmai le-a crescut Guvernul salariul cu 20%. Le dau oricând banii, doar să-mi dea ţara înapoi. Să-i ia, 30 de arginţi, cu cât mi-au crescut salariul, dar să-mi dea ţara!”.

Acesta este arheolog la Muzeul Naţional al Unirii, iar după majorare ar urma să câştige 2.268 de lei, lunar, net.

George a venit cu un steag tricolor, pe care îl oferă şi copiilor să-l fluture şi are o pancartă pe care scrie: ”Guvern de mafioţi, chiar ne credeţi idioţi?”.

El ţine neapărat să arate mesajul, spunând că, deşi nu este specialist în drept, are capacitatea să citească un text de ordonanţă.

”Eu spun că prin această OUG îşi bat joc de noi. Ne cred idioţi! (...) În textul vechi, spre exemplu, era incriminat dacă primeşti bani de la o firmă la care ai lucrat, cu care ai avut contract de muncă în ultimii cinci ani. În textul nou, chestia asta e scoasă. Adică eu, politician, ies din firma mea, mă duc şi devin ministru şi dau contractul firmei mele şi nu păţesc nimic. Ştiţi, asta e hoţie”, susţine George.

Totodată, el declară că a fost la ”multe mitinguri” şi pe vremea când era student, ”dar aşa oameni frumoşi nu a găsit niciodată”.

”Ni s-au alăturat oameni care cred că nu au protestat niciodată”, a spus George, care locuieşte în Alba Iulia de 20 de ani şi susţine că nu a mai văzut, aici, proteste cu atât de multă lume.

”Cred că e un protest constructiv, care se aseamănă Revoluţiei din Germania. În `89 noi am avut o Revoluţie violentă. Nemţii au avut o revoluţie după serviciu. Mergeau dimineaţa la serviciu, mergeau acasă, mâncau, iar apoi protestau. Aşa s-au adunat milioane. Şi aşa a căzut un regim dictatorial”, a mai spus George.

Totodată, el declară că săptămâna viitoare îşi va lua concediu şi va protesta în faţa Prefecturii Alba şi ziua.

Sâmbătă la Alba Iulia are loc a patra zi consecutivă de proteste, iar circa 1.000 de persoane scandează, la ora transmiterii acestei ştiri, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, ”Jos cu PSD” sau ”Refuz acest abuz”.

Oamenii s-au întâlnit la Prefectura Alba şi au plecat în marş spre cele mai aglomerate străzi din municipiu, având pancarte, steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere cu care se fac auziţi.
În judeţul Alba, la ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt anunţate proteste la Sebeş şi Cugir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici