Proteste în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse în România. Jandarmii nu au amendat niciun participant

Mai multe evenimente sunt programate în Bucureşti după izbucnirea războiului din Ucraina. Jandarmeria anunţă că nu a amendat nicio persoană care a participat la protestele din faţa Ambasadei Rusiei.

2247 afișări
Imaginea articolului Proteste în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse în România. Jandarmii nu au amendat niciun participant

Proteste în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse în România. Jandarmii nu au amendat niciun participant

Jandarmeria Capitalei dezminte informaţia conform căreia „un bărbat a fost amendat de jandarmerie pentru protest neautorizat”, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

„Jandarmii aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu la obiectivul diplomatic nu au aplicat nicio sancţiune contravenţională persoanelor prezente în contextul anterior menţionat. Totodată, recomandăm cetăţenilor să se informeze doar din surse oficiale, să rămână calmi, să dea dovadă de solidaritate şi îi asigurăm că efectivele de jandarmi sunt prezente la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul Capitalei”, spun reprezentanţii Jandarmeriei.

AUR va organiza un protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse joi, la ora 18:00.

„Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijoraţi de soarta etnicilor români de acolo şi de ameninţările repetate asupra teritoriului României”, a anunţat George Simion, pe Facebook.

O mişcare de solidaritate cu Ucraina va avea loc sâmbătă, la ora 16.30, în faţa ambasadei ucrainene din Bucureşti şi va fi organizată de mai multe asociaţii civice.

„Mii de vieţi nevinovate sunt nevoite să îşi părăsească locuinţele, alte milioane trăiesc sub ameninţarea unei invazii. Sub ochii tuturor, Vladimir Putin a negat dreptul Ucrainei de a exista ca stat, ca naţiune. Deşi par să nu fie multe lucruri pe care le putem face, putem striga împreună: Suntem alături de Ucraina!”, au anunţat organizatorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jandarmerie,
ambasada,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici