Proteste la Spitalul Judeţean Brăila. Angajaţii au spart uşa unităţii - VIDEO

Peste o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean (SJ) din Brăila protestează marţi după-amiază în faţa instituţiei, ei spărgând uşa de acces în unitate, în timpul manifestaţiei fiind folosite gaze lacrimogene.

149 afișări
Imaginea articolului Proteste la Spitalul Judeţean Brăila. Angajaţii au spart uşa unităţii - VIDEO

Proteste la Spitalul Judeţean Brăila. Angajaţii au spart uşa unităţii

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, jenel Şogor, a declarat că manifestaţia a izbucnit în jurul orei 17.00, când peste o sută de angajaţi ai spitalului au protestat în faţa unităţii.

Ulterior, protestatarii au încercat să intre în clădire, moment în care a avut loc o busculadă între aceştia şi agenţii de pază.

El a precizat că mai multe echipaje ale Poliţiei au ajuns la spital şi au aplanat conflictul.

La faţa locului au fost trimişi şi jandarmi.

Imagini videonews.ro

Liderul sindical de la Spitalul Judeţean Brăila, Ionel Mocuţă, a declarat că protestul a fost unul spontan, însă susţinut de liderii sindicali.

El a spus că protestul are loc în contextul în care salariile angajaţilor au fost reduse, în acelaşi timp cadrele medicale rămânând şi fără sporuri.

Acesta a afirmat că aceste probleme sunt cunoscute atât de către conducerea spitalului, cât şi de reprezentanţii Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află spitalul.

La rândul său, Adrian Bârea, prim-vicepreşedinte Sanitas, a spus că angajaţii spitalului sunt nemulţumiţi de reducerile salariale şi că nu există niciun fel de dialog între angajaţi, managerul spitalului şi conducerea Consiliului Judeţean, care a preluat unitatea. El a susţinut că trecerea unităţii în subordinea CJ a dus la reduceri de personal, acesta fiind un alt motiv de nemulţumire în rândul cadrelor medicale.

Bârea a spus că de când spitalul a fost preluat de Consiliul Judeţean, sindicatele nu au fost consultate cu privire la o nouă restructurare, noua conducere intenţionând să disponibilizeze aproximativ 300 de oameni, ceea ce reprezintă 40% dintre angajaţi, fără consultarea sindicatelor.

"Probabil că protestul spontan de azi (marţi - n.r.) este cauzat de faptul că oamenii au primit fluturaşii şi au văzut că le-au fost tăiate sporul de noapte şi alte sporuri specifice, ceea ce a dus la diminuarea salariilor chiar cu peste 40%, fără ca oamenii să fie anunţaţi", a declarat liderul sindical.

El a mai precizat că în această situaţie este şi Spitalul din Constanţa şi că o modalitate de a linişti oamenii este reluarea dialogului cu sindicatele.

Bârea a adăugat că a cerut Ministerului Sănătăţii să intervină la Prefectură pentru a rezolva situaţia de la Brăila, dar că "nu s-a întâmplat acest lucru".

Angajaţii Spitalului Judeţean Brăila afirmă că principala nemulţumire este legată de tăierea sporurilor, iar oamenii au ajuns "la disperare".

Spitalul Judeţean Brăila se află în subordinea Consiliului Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici