Proteste violente izbucnesc la Dublin după înjunghierea a trei copii şi doi adulţi

O operaţiune majoră este în curs de desfăşurare pentru a restabili ordinea în oraş după atac şi proteste, potrivit CNN.

1118 afișări
Imaginea articolului Proteste violente izbucnesc la Dublin după înjunghierea a trei copii şi doi adulţi

Proteste violente izbucnesc la Dublin după înjunghierea a trei copii şi doi adulţi

Anterior, protestatarii s-au luptat cu poliţiştii din Dublin şi au incendiat maşini de poliţie. De asemenea, un bărbat a fost văzut la protest ţinând o pancartă pe care scria „Irish Lives Matter", iar unii protestatari au scandat sloganuri anti-imigranţi.

Drew Harris, comisarul al Poliţiei irlandeze a condamnat ciocnirile numindu-le „scene ruşinoase". El le-a pus pe seama unei „grupări de huligani, condusă de ideologia de extremă dreapta". Harris le-a cerut subordonaţilor să facă arestări ca răspuns la violenţe.

„Le cerem oamenilor să acţioneze în mod responsabil, să nu asculte dezinformările şi zvonurile care circulă pe reţelele de socializare. Faptele sunt în curs de stabilire, dar faptele nu sunt clare, iar multe dintre zvonuri şi insinuări sunt răspândite în scopuri răuvoitoare", a transmis poliţistul.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reţinut fiind bănuit că vineri, în jurul prânzului, a înjunghiat mai multe persoane, inclusiv o fată de 5 ani, care are răni grave. Poliţia nu a dezvăluit naţionalitatea suspectului. Incidentul a avut loc în Parnell Square, în centrul oraşului, în apropierea unei şcoli.

O fată de 6 ani a suferit răni mai puţin grave şi rămâne în spital, în timp ce un băiat de 5 ani a fost deja externat. O femeie în vârstă de 30 de ani şi un bărbat de 50 de ani se află şi ei la spital, fiind trataţi pentru răni grave, a precizat poliţia.

Poliţia irlandeză a anunţat că nu ia în considerare terorismul ca motiv pentru „atacul grav" din oraş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
dublin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici