Protestele de joi din Capitală: SMURD şi Ambulanţa au acordat îngrijiri în 22 de cazuri la protestele USL şi de la Universitate

Echipajele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) au acordat îngrijiri medicale în 22 de cazuri la mitingul USL şi protestul de la Universitate, cele mai multe fiind după izbucnirea violenţelor, potrivit şefilor celor două instituţii.

117 afișări
Imaginea articolului Protestele de joi din Capitală: SMURD şi Ambulanţa au acordat îngrijiri în 22 de cazuri la protestele USL şi de la Universitate

SMURD şi Ambulanţa au acordat îngrijiri în 22 de cazuri la protestele USL şi de la Universitate (Imagine: Vali Tache/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că a interveni în cinci cazuri la mitingul USL şi în 14 la Piaţa Universităţii.

"Trei din cele cinci persoane de la mitingul USl au fost transportate le spital. De asemenea am fost solicitaţi pentru 14 cazuri medicale la Universitate, cinci înainte să înceapă violenţele şi nouă după ce au început", a explicat medicul Bogdan Opriţa.

Ambulanţele SMURD au transportat la spitalele din Capitală şapte persoane rănite în timpul altercaţiilor, dar niciuna nu a rămas internată.

Echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov au intervenit în trei cazui în Piaţa Univeristăţii. Toate cele trei persoane cu traumatisme faciale sau la picior au fost trasportate la spital, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul medical al SABI, dr. Cristian Grasu.

Conflictul dintre unii manifestanţi şi jandarmi a izbucnit în jurul orei 22.45, în Piaţa Universităţii, unde forţele de ordine au fost atacate cu pietre, garduri şi sticle.

Jandarmii au "măturat" Bulevardul Magheru, fugărindu-i pe manifestanţii agresivi către străduţele laterale.

În zona intersecţiei cu Galeriile Oriozont, jandarmii au intrat în forţă şi au reuşit să prindă 30-40 de manifestanţi care aruncau cu pietre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici