Protestele faţă de OUG 7 se extind şi la Sibiu. Zeci de studenţi şi profesori manifestează pe treptele Facultăţii de Litere

Zeci de studenţi şi profesori protestează, joi, în faţa Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu, faţă de modificările aduse legilor judetiţiei prin OUG 7. Printre protestatari este şi scriitorul Radu Vancu, profesor la Universitate, dar şi actorul Bogdan Sărătean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

300 afișări
Imaginea articolului Protestele faţă de OUG 7 se extind şi la Sibiu. Zeci de studenţi şi profesori manifestează pe treptele Facultăţii de Litere

Zeci de profesori şi studenţi din Sibiu protestează faţă de OUG 7

Aproape 50 de studenţi şi profesori de la Facultatea de Litere şi Arte din Sibiu au ieşit pe treptele instituţiei, purtând în mâini coli albe pe care au scris mesaje de susţinere a unei justiţii independente, cerând abrogarea OUG 7.

Protestul a fost unul tăcut, manifestanţii nefăcând declaraţii.

Pe colile pe care le-au purtat ei au scris mesaje precum „Toţi pentru o justiţie independentă”, „Stop abuzurilor din justiţie” sau „Stat de drept”.

Printre protestatari s-au numărat şi scriitorul Radu Vancu, acesta fiind profesor la Facultate de Litere, dar şi actorul Bogdan Sărătean, care a purtat, în timpul protestului, o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Proteste similare au loc şi la Iaşi şi Cluj-Napoca, însă mai reduse ca amploare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici