PSD Alba a sesizat BEJ că PNL şi Alianţa 2020 au „furat” startul campaniei electorale

PSD Alba a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) de faptul că PNL şi Alianţa 2020 au „furat” startul campaniei electorale, deoarece au apărut ziare şi fluturaşi electorali în judeţ. BEJ a transmis, joi, că are competenţe doar în perioada campaniei electorale.

140 afișări
Imaginea articolului PSD Alba a sesizat BEJ că PNL şi Alianţa 2020 au „furat” startul campaniei electorale

PSD Alba a sesizat BEJ că PNL şi Alianţa 2020 au „furat” startul campaniei electorale

În sesizarea formulată, PSD Alba a cerut să fie luate măsuri pentru încetarea propagandei electorale începute de PNL Alba, respectiv Alianţa 2020 USR PLUS, în perioada premergătoare campaniei electorale.

Potrivit deciziei publicate de BEJ Alba, în expunerea de motive reclamantul a arătat că într-un ziar local care este distribuit în tot judeţul a fost publicat un articol cu poza candidatului PNL „la Europarlamentare” Mircea Hava, cu un conţinut explicit electoral pe care este inscripţionat„Candidat al Partidului Naţional liberal al alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019”.

De asemenea, PSD Alba a reclamat că pe câteva străzi din Alba Iulia au fost distribuite în cutiile poştale sau agăţate pe uşă flyere inscripţionate cu sigla „Alianţa 2020 USR PLUS” cu mesaj clar electoral .

Ca răspuns, BEJ Alba a respins sesizarea ca „prematur formulată” arătând că, potrivit legii, are competenţa să soluţioneze astfel de sesizări doar în campania electorală, care încă nu a început.

„Biroul Electoral Judeţean Nr.1 - Alba constată că aspectele sesizate de petentă privind propaganda electorală desfăşurată în perioada premergătoare campaniei electorale, precum şi nerespectarea dispoziţiilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, excedează competenţelor sale speciale atribuite prin Legea nr. 33/2007. Aşa fiind, reţinând şi considerentele Deciziei BEC pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 nr. 54/D/09.04.2019, sesizarea formulată de organizaţia PSD Alba va fi respinsă ca prematur formulată”, se arată în dispoziţia publicată de BEJ Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici