PSD readuce în discuţie tema impozitării pensiilor speciale. „O măsură de justiţie socială”

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea consideră că impozitarea pensiilor speciale este o măsură de justiţie socială care nu vizează obţinerea de venituri suplimentare la stat. El spune că anumite pensii din ţară sunt mai mari decât salariile unor directori de bancă din străinătate.

2549 afișări
Imaginea articolului PSD readuce în discuţie tema impozitării pensiilor speciale. „O măsură de justiţie socială”

PSD readuce în discuţie tema impozitării pensiilor speciale. „O măsură de justiţie socială”

Potrivit unui comunicat al PSD Maramureş transmis, vineri, majoritatea populaţiei a resimţit o puternică injustiţie socială văzând cât de mari sunt pensiile unor lucrători în serviciile secrete, magistraţi, militari, poliţişti, politicieni.

„Impozitarea pensiilor speciale este o măsură de justiţie socială şi nu vizează obţinerea de venituri suplimentare la stat. Suma obţinută din această măsură este infimă, dar măsura în sine aduce echitate între cei care au pensii ocupaţionale şi cei care au pensii bazate pe contributivitate. Majoritatea populaţiei a resimţit o puternică injustiţie socială când a văzut cât de mari sunt pensiile unor categorii profesionale pentru care pensia nu se bazează pe contributivitate, respectiv lucrători în serviciile secrete, magistraţi, militari, poliţişti, politicieni”, a spus Zetea.

Potrivit acestuia, sentimentul de inechitate socială era legat de pensiile extrem de mari care au fost înregistrate la vârful acestor categorii, iar măsura Guvernului ar urmări asigurarea echităţii sociale în raport cu nivelul pensiilor din România.

„Era inechitabil ca anumite pensii speciale din România să fie mai mari decât salariile unor directori de bancă din străinătate, în condiţiile în care în România pensia medie este de 1.227 lei”, arătă Gabriel Zetea.

Vicepreşedintele PSD siusţine că persoanele care aveau pensii de zeci de mii de lei vor rămâne, după impozitare, cu o pensie foarte îndestulătoare pentru nivelul preţurilor din România.

„Varianta de impozitare a pensiilor speciale prevede ca pensiile până în 2.000 de lei să nu fie impozitate, cele între 2.001 şi 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%, pensiile cuprinse între 7.001 şi 10.000 de lei să fie impozitate cu 30%, iar ce depăşeşte 10.000 de lei să fie impozitat cu 50%”, a explicat Zetea.

Şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus, miercuri, că impozitarea este un act de dreptate socială.

„Cei cu pensii mici nu vor fi afectaţi”, a spus Teodorovici.

Măsura ar urmă să afecteze aproximativ 4.000 de persoane care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici