PSD vrea medicamente subvenţionate pentru cei cu venituri sub 400 de lei

PSD are pregătit un proiect de lege care prevede subvenţionarea medicamentelor pentru salariţii şi pensionarii cu venituri de până la 400 de lei lunar, a declarat, miercuri, la Deva, liderul partidului, Mircea Geoană.

1 afișare
Imaginea articolului PSD vrea medicamente subvenţionate pentru cei cu venituri sub 400 de lei

PSD vrea medicamente subvenţionate pentru cei cu venituri sub 400 de lei

Geoană a explicat că, în acest sens, sumele necesare pentru punerea în practică a proiectului trebuie specificate în bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor şi că PSD le-a cuprins deja în amendamentele pe care vrea să le introducă la proiectul bugetului.

Liderul PSD susţine că în bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor trebuie să fie prevăzute o sută de milioane de euro pentru subvenţionarea costurilor medicamentelor compensate şi gratuite pentru persoanele cu venituri sub 400 de lei.

Geoană a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă la Deva, că persoanele cu venituri de până la 400 de lei trebuie să beneficieze de medicamente compensate 95% sau gratuite şi că acest lucru ar însemna un efort bugetar de o sută de milioane de euro, bani care există şi trebuie cuprinşi în buget pentru anul viitor.

"Este pregătit un proiect de lege referitor la subvenţionarea medicamentelor atât pentru salariaţii, cât şi pentru pensionarii cu venituri de până la 400 de lei", a afirmat Geoană.

El susţine că sumele necesare pentru punerea în practică a proiectului trebuie specificate în bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor şi că PSD le-a cuprins deja în amendamentele pe care vrea să le introducă la proiectul bugetului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici