Pui de urs prins într-un laţ într-o grădină din Gorj, salvat de jandarmi

Jandarmii din Gorj au intervenit, miercuri, pentru salvarea unui pui de urs prins într-o capcană improvizată într-o grădină din localitatea Alimpeşti, judeţul Gorj. Poliţiştii au deschis o anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

211 afișări
Imaginea articolului Pui de urs prins într-un laţ într-o grădină din Gorj, salvat de jandarmi

Pui de urs prins într-un laţ într-o grădină din Gorj, salvat de jandarmi

Puiul de urs prins într-un laţ din grădina unui localnic din comuna Alimpeşti, judeţul Gorj, a fost eliberat, miercuri, de jandarmi şi de angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, după ce animalul a fost tranchilizat.

S-a deplasat o echipă de la DSV, l-au tranchilizat. A fost prins într-un laţ, pe o uliţă în Alimpeşti, la marginea satului, spre pădure. Laţul a fost într-un gard, era o grădină cu lucernă. E vorba de un pui de un an, greutate undeva la 30-40 de kilograme. A fost eliberat. Laţul a fost ridicat de poliţişti pentru cercetare. Puiul de urs a fost eliberat în pădure", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Călescu, directorul DSVSA Gorj.

Jandarmii care s-au deplasat la faţa locului au asigurat delimitarea zonei.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat un pui de urs prins într-un gard, fiind luată măsura asigurării zonei, delimitării perimetrului, restricţionarea accesului în zona unde a fost semnalat animalul sălbatic şi a asigurat accesul celorlalte instituţii specializate de intervenţie pentru desfăşurarea activităţilor specifice", a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Poliţiştii atrag atenţia că practicarea vânătorii cu laţul constituie infracţiune de braconaj, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Luni, alţi doi pui de urs care au rămas captivi într-un gard de sârmă din grădina unui localnic din comuna Schela, judeţul Gorj, au fost eliberaţi de jandarmi şi veterinari, după ce animalele au fost tranchilizate.

Taguri:
urs,
grădină,
jandarmi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici