Putin a ordonat armistiţiu de Crăciun: Kievul să facă la fel. Răspunsul Ucrainei

Armele „tac” pe frontul din Ucraina, la ordinul dat de preşedintele Rusiei.

9117 afișări
Imaginea articolului Putin a ordonat armistiţiu de Crăciun: Kievul să facă la fel. Răspunsul Ucrainei

Putin a ordonat armistiţiu de Crăciun: Kiev să facă la fel

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a lăsat înduplecat şi i-a cerut ministrului Apărării, Serghei Şoigu, să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia frontului în Ucraina, de la ora 12 la prânz, pe 6 ianuarie, până la miezul nopţii, pe 7 ianuarie, perioadă care coincide cu sărbătorile Crăciunului pentru ortodocşi.

Informaţia a fost anunţată de Kremlin, potrivit agenţiilor ruse. „De asemenea, solicităm părţii ucrainene să declare încetarea focului şi să permită cetăţenilor să participe la slujbele de Crăciun”, a cerut preşedinţia rusă.

În această dimineaţă, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, a fost cel care a lansat un apel pentru un armistiţiu de Crăciun, pentru ca „ortodocşii să poată participa la slujbele din Ajunul Crăciunului şi din ziua Naşterii Domnului”.

Kievul a etichetat cererea liderului ortodox drept „o capcană cinică şi propagandistică”.

„Armistiţiul va veni doar când Moscova îşi va retrage trupele”, acesta este răspunsul Kievului la propunerea preşedintelui rus Putin de încetare a focului cu ocazia Crăciunului ortodox.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici