Putin, tot mai înghesuit. După Finlanda, alte două ţări îi închid Rusiei graniţa-n nas

Estonia şi Norvegia se pregătesc şi ele să închidă frontiera cu Rusia.

15111 afișări
Imaginea articolului Putin, tot mai înghesuit. După Finlanda, alte două ţări îi închid Rusiei graniţa-n nas

Putin, tot mai izolat. După Finlanda, alte două ţări îi închid Rusiei graniţa-n nas

După Finlanda, Estonia şi Norvegia se pregătesc şi ele să închidă graniţa cu Rusia.

Autorităţile acestor ţări acuză Rusia că permite intrarea ilegală în spaţiul Schengen a persoanelor care nu au dreptul de a trece.

Şi din Ucraina se pleacă, dar din alte motive decât se face din Rusia. Aproape 20.000 de bărbaţi au fugit din Ucraina de când a început războiul pentru a evita înrolarea. Acest lucru a fost relevat de o analiză BBC, adăugând că alţi 21.113 bărbaţi au încercat să evadeze, dar au fost capturaţi de autorităţile ucrainene, ultima cifră fiind confirmată de Kiev.

După invazia rusă, majorităţii bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani li s-a interzis să plece. Dar datele obţinute de BBC relevă că zeci de oameni reuşesc să părăsească ţara în fiecare zi.

Solicitând date privind trecerea ilegală a frontierei din vecinele România, Moldova, Polonia, Ungaria şi Slovacia, 19.740 de bărbaţi au intrat ilegal în aceste ţări în perioada februarie 2022 – 31 august 2023, scrie BBC, deşi nu se poate şti cum au scăpat acei bărbaţi.

Cu toate acestea, metodele care au fost folosite de cei peste 21.000 de capturaţi în încercările lor de evadare sunt cunoscute. Majoritatea - 14.313 - au încercat să treacă graniţa pe jos sau înot. Restul de 6.800 s-au bazat pe documente oficiale obţinute în mod fraudulos care atestă scutiri false, cum ar fi bolile inventate, au spus autorităţile ucrainene.

În august, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat „deciziile corupte” luate de comisiile militare medicale ale ţării - care ar avea ca rezultat o creştere de zece ori a scutirilor din februarie 2022 -, anunţând înlăturarea oficialilor regionali responsabili de recrutarea militară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici