Putin umple puşcăriile cu orice rus care mişcă-n front. Procuratura cere o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru un fost câştigător al Premiului Nobel pentru Pace

Procuratura a cerut o pedeapsă de doi ani şi 11 luni de închisoare pentru disidentul rus Oleg Orlov, fost copreşedinte al fundaţiei Memorial, organizaţie căreia i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace în 2022, scrie ziarul online Mediazona.

638 afișări
Imaginea articolului Putin umple puşcăriile cu orice rus care mişcă-n front. Procuratura cere o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru un fost câştigător al Premiului Nobel pentru Pace

Putin umple puşcăriile cu orice rus care mişcă-n front. Procuratura cere o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru un fost câştigător al Premiului Nobel pentru Pace

Oleg Orlov este acuzat că a „discreditat” armata rusă în temeiul unei legi care interzice în mod efectiv criticarea invaziei Ucrainei de către trupele ruse.

Uniunea Europeană a cerut Rusiei să renunţe la acuzaţiile împotriva activistului Oleg Orlov, lider al organizaţiei pentru drepturile omului Memorial, pentru că ar fi discreditat armata rusă.

„Proeminentul apărător al drepturilor omului şi copreşedintele Memorialului, Oleg Orlov, este judecat la Moscova, acuzat că a „discreditat” armata rusă”, a scris Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru politica externă pe X.

„Nimic nu poate discredita această armată mai mult decât acţiunile şi comportamentul său în Ucraina”, a adăugat el. Stano a cerut apoi Rusiei „să-şi respecte Constituţia şi să renunţe la acuzaţiile” împotriva co-preşedintelui Memorial, organizaţie care a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 2022.

Media: cunoscuta artistă pro-Navalnîi, Elena Osipova, în vârstă de 78 de ani, a fost arestată în Rusia

„Artista din Sankt Petersburg, Elena Osipova, în vârstă de 78 de ani, a fost arestată sâmbătă în timpul unui protest”, după ce „a venit într-un parc cu un tablou pe care scria „Alexei Navalnîi. Opriţi operaţiunile lui Putin”. La scurt timp, a fost dusă acasă de ofiţeri de poliţie.

Invidentul este relatat pe platforma X de Novaia Gazeta, postând o fotografie a femeii lângă tabloul ei şi amintind că artista, care a supravieţuit asediului Leningradului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost arestată în urmă cu doi ani în timpul unui protest împotriva războiului din Ucraina, tot în St.Petersburg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici