Raluca Turcan atrage atenţia că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

  • Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, spune, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan.
  • Acest deficit poate creşte dacă nu sunt luate măsuri urgente, avertizează demnitarul.
794 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan atrage atenţia că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

Raluca Turcan atrage atenţia că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei.

„Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că de la bugetul de stat, din banii colectaţi, din taxe şi impozite, se transferă în bugetul de asigurări sociale, unde se strâng banii din contribuţiile de asigurări sociale ale celor care muncesc astăzi şi această sumă, din nefericire, dacă noi nu reformăm sistemul, va creşte”, spune Turcan.

Ministrul a menţionat că acest deficit nu a crescut anul acesta, ci şi în 2019,când se vehiculau majorări de pensii de 40%, deficitul era de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

„Oamenilor nu li s-a spus că realmente, în România, ca să poţi să plăteşti pensiile consistent, ca să nu ajungi la inflaţie, la scăderea puterii de cumpărare, trebuie să aşezi acest sistem pe nişte baze stabile”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan spune că se încearcă să se corecteze aceste neajunsuri, eliminarea inechităţile.

Potrivit ministrului Muncii, milioane de pensionari au pensii sub pensia medie din România, care este de 1.500 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici