Video Raport final IML: Simona Todean nu a fost lovită de o maşină

Raportul Final al INML în cazul accidentului comis, la sfârşitul anului trecut, de către ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, relevă că presupusa victimă, Simona Todeanu nu a fost lovită de o maşină, documentul fiind trimis, vineri, Parchetului instanţei supreme.

4 afișări

"Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, în sensul evidenţierii unor leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă unui relief al autovehicolului sau amprentei pneurilor'', se arată în documentul Institutului Naţional de Medicină Legală.

La data examinării medico-legale, Simona Marilena Todean avea leziuni traumatice superficiale (echimoze). Este vorba despre echimoză cot drept şi faţă laterală genunchi drept şi echimoze faţa anterioară ambii genunchi.

"Leziunile traumatice, precum şi micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinării din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» prin topografia (situate pe aceeaşi parte a corpului) şi morfologia lor pledează pentru producerea acestora prin cădere auto sau heteropropulsată (a căzut singură sau a fost împinsă - n.red.), cu trei-patru zile anterior examinării medico-legale şi necesită două-trei zile îngrijiri medicale de la data producerii.

Echimoze faţa anterioară ambii genunchi s-au putut produce cu una-două zile anterior examinării medico-legale prin lovire cu sau de corpuri dure şi nu au neceasitat zile de îngrijire medicală.

Dată fiind existenţa leziunilor produse în zile diferite, producerea lor nu poate fi explicată printr-un singur eveniment traumatic.

Concuzia raportului indică faptul că leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul. Nu există leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă urmelor unui autovehicul sau amprenta pneurilor", se precizează în documentul trimis Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

După ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora accidentul produs de ministrul Transporturilor, pe Şoseaua Cotroceni, s-ar fi soldat cu rănirea unei fete, anchetatorii au comunicat că evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Ulterior, Poliţia anunţa că a fost identificată victima accidentului de circulaţie, fiind vorba despre o minoră care, la momentul producerii accidentului, era în trecere prin zonă. Poliţia preciza că fata a suferit o contuzie la braţ şi că părinţii au declarat că fiica lor nu a suferit leziuni şi că nu doresc să depună plângere. Fata, în vârstă de 14 ani, Simona Todean, din sectorul 4 al Capitalei, a fost identificată cu ajutorul poliţistului de proximitate din zona în care locuieşte.

Fata apare înregistrată pe 16 decembrie, în ziua accidentului, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, cu un traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism la braţ.

Tatăl fetei a susţinut continuu că Simona nu a fost accidentată de ministrul Transporturilor, ci că a căzut pe gheaţă cu câteva minute înainte de incidentul în care a fost implicat demnitarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici