Raport Greenpeace: Bucureştiul ocupă penultimul loc în UE în privinţa calităţii aerului

Capitala se află pe locul 13 din 14 oraşe în privinţa transportului public, a siguranţei rutiere, a calităţii aerului şi a mobilităţii active, potrivit unui raport lansat de Greenpeace. Spaţiul verde pe cap de locuitor în Bucureşti este sub 10mp, în timp ce norma UE este de 26mp/capita.

1693 afișări
Imaginea articolului Raport Greenpeace: Bucureştiul ocupă penultimul loc în UE în privinţa calităţii aerului

Raport Greenpeace: Bucureştiul este pe locul 13 din 14 la mobilitate durabilă

„Raportul reprezintă o completare a clasamentului oraşelor din anul 2018 privind mobilitatea durabilă, în care au fost analizate 13 oraşe europene: Berlin, Londra, Viena, Bruxelles, Moscova, Roma, Zürich, Paris, Amsterdam, Copenhaga, Oslo, Budapesta şi Madrid. Bucureştiul a fost comparat cu celelalte oraşe în ceea ce priveşte transportul public, siguranţa rutieră, calitatea aerului, managementul mobilităţii şi mobilitatea activă. Per total, Bucureştiul s-a clasat pe locul 13 din cele 14 oraşe, pe baza punctajului obţinut pentru fiecare indicator”, se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Este vorba despre raportul “Mobilitate durabilă în Bucureşti. O evaluare bazată pe indicatori” lansat marţi de Greenpeace România, material pregătit de Institutul Wuppertal pentru Climă, Mediu şi Energie.

La indicatorii siguranţă rutieră, calitatea aerului şi mobilitate activă (deplasare nemotorizată – mersul pe jos, cu bicicleta, skateboard, role etc), Bucureştiul s-a clasat pe penultimul loc, iar la capitolul managementul mobilităţii, chiar pe ultimul loc.

În sursa menţionată este subliniat faptul că în aceste domenii este nevoie de îmbunătăţiri precum dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni şi biciclişti, combaterea parcatului ilegal pe trotuare, extinderea spaţiilor verzi urbane, precum şi prioritizarea în trafic a mijloacelor de transport public prietenoase cu mediul, pentru a reduce durata călătoriei şi pentru a creşte atractivitatea lor pentru localnici şi navetişti.

“Locul codaş ocupat de Bucureşti este rezultatul mai multor motive. Acesta prezintă cel mai ridicat nivel de congestionare dintre cele 14 oraşe analizate, cu o cotă de deplasări zilnice cu vehicule private de 48 % şi o pondere relativ mică de mobilitate activă de doar 16 %. În plus, spaţiul verde pe cap de locuitor în capitală este sub 10mp, în timp ce norma UE este de 26mp/capita”, a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România, potrivit aceleiaşi surse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici