Rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru directorii de şcoli este de 83,7%

Ministerul Educaţiei anunţă că rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru directorii de şcoli care a avut loc miercuri este de 83,7%.

1854 afișări
Imaginea articolului Rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru directorii de şcoli este de 83,7%

Rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru directorii de şcoli este de 83,7%

"La această probă, desfăşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, au participat 7.758 de candidaţi, înregistrându-se o rată de prezenţă de peste 98%. Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului. Au fost respinşi 1.143 de candidaţi, 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 candidaţi s-au retras. A fost eliminat din examen un singur candidat. În cazul a 75 de candidaţi lucrările nu au putut fi evaluate din cauza imposibilităţii constituirii comisiei de concurs potrivit prevederilor metodologice", anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, rate de promovare peste 90% s-au înregistrat în judeţele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Braşov (91,3%), Hunedoara (91,1%) şi Brăila (90,7%). Procente sub 70% apar în judeţele Vrancea (37%), Alba (65,6%) şi Ilfov (68%), informează ministerul.

Următoarele două probe - interviul şi evaluarea CV-ului - se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie la nivelul comisiilor judeţene de concurs. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105
puncte. Ultima etapă a concursului, validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister, este programată în data de 16 decembrie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici