Rata şomajului a crescut în primul trimestru la 7,4%

Rata şomajului a crescut în primul trimestru la 7,4%, de la 6,7% în precedentele trei luni, numărul şomerilor ajungând la 655.000, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

203 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a crescut în primul trimestru la 7,4%

Rata şomajului a crescut în primul trimestru la 7,4% (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 2,4 puncte procentuale (8,4% pentru bărbaţi faţă de 6,0% pentru femei), iar pe medii rezidenţiale, de 0,5 puncte procentuale (7,6% pentru mediul urban, faţă de 7,1% pentru mediul rural). Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (24,7%) în rândul tinerilor (15-24 ani)", arată INS, într-un comunicat.

Populaţia activă a României totaliza în primul trimestru 8,89 milioane persoane, din care 8,23 milioane persoane erau ocupate şi 655.000 de persoane erau şomeri.

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost în perioada analizată de 59,1%, în scădere faţă de trimestrul anterior cu 1,7 puncte procentuale. Gradul de ocupare era mai mare pentru bărbaţi (66,8%, faţă de 51,4 pentru femei). Pe medii de rezidenţă, rata de ocupare a avut valori apropiate (59,5% în mediul urban şi 58,7% în mediul rural).

Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 23%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici