Războiul din Ucraina, ziua 699. Rusia continuă să terorizeze Ucraina / Atac cu rachete în Kiev şi la Harkov / Rachete ruseşti căzute pe clădirile ucrainene în zori au făcut 6 morţi şi 73 răniţi

Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Kievului şi a celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, au declarat marţi oficiali ucraineni.

2640 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 699. Rusia continuă să terorizeze Ucraina / Atac cu rachete în Kiev şi la Harkov / Rachete ruseşti căzute pe clădirile ucrainene în zori au făcut 6 morţi şi 73 răniţi

Rusia continuă să terorizeze Ucraina. Atac cu rachete în Kiev şi la Harkov

UPDATE Oficial: Cadavrul unei fetiţe de 8 ani a fost găsit la locul loviturii de dimineaţă a Rusiei împotriva Harkovului

Fetiţa era probabil fiica unei femei găsite anterior moartă sub dărâmăturile unei clădiri de apartamente avariate în timpul atacului, potrivit lui Serhii Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii al poliţiei regionale.

UPDATE Zelensky premiază postum 4 personalităţi culturale ucise de forţele ruse

Preşedintele Volodymyr Zelensky a acordat distincţii postume la patru personalităţi culturale ucrainene, Victoria Amelina, Maksym Kryvtsov, Vasyl Kukharskyi şi Volodymyr Vakulenko, potrivit unui decret publicat la 23 ianuarie.

UPDATE Atacurile ruseşti au ucis 3 persoane şi au rănit 2 în regiunea Kherson

Atacurile ruseşti împotriva regiunii Kherson din sudul Ucrainei au ucis trei persoane şi au rănit alte două pe 23 ianuarie, au anunţat autorităţile regionale.

UPDATE Ministerul de Interne: Lovitura rusească a rănit 22 de persoane şi a avariat 28 de obiective din Kiev

Lovitura rusă cu rachete asupra Kievului din dimineaţa zilei de 23 ianuarie s-a soldat cu 22 de răniţi şi a provocat pagube la 28 de situri, a anunţat Ministerul de Interne la ora locală 17:45, la încheierea operaţiunilor de salvare.

UPDATE Filmul ucrainean "20 Days in Mariupol" a fost nominalizat la Oscar la categoria Cel mai bun documentar

Documentarul consemnează asediul rusesc asupra oraşului Mariupol din regiunea Doneţk din perspectiva jurnalistului Mstyslav Chernov şi a echipei sale în primele săptămâni ale invaziei la scară largă. "20 de zile la Mariupol" a devenit primul film ucrainean realizat de un regizor ucrainean care primeşte o nominalizare la Oscar de la obţinerea independenţei ţării în 1991.

UPDATE Tensiune în Republica Moldova

UPDATE Numărul morţilor civili ucraineni din această seară creşte. Zelenski: 7 morţi şi 73 răniţi în atacurile ruseşti

Şapte persoane au fost ucise şi alte 73 au fost rănite, inclusiv 4 copii, în atacurile cu rachete lansate de Rusia aseară şi în această dimineaţă în Ucraina: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat acest lucru pe Telegram.

UPDATE Kiev: gazoduct de medie presiune a lovit în Harkov

Atacul rusesc cu rachete asupra Harkovului a lovit şi o conductă de gaz din oraşul din nord-estul Ucrainei, provocând pagube nemaivăzute de la începutul acestei ierni, acest lucru a fost anunţat de compania de stat Naftogaz, potrivit Ukrainska Pravda. „Pe 23 ianuarie, o conductă de gaz de medie presiune a fost lovită pe teritoriul Harkov. În această iarnă, nu au avut loc accidente de această amploare în distribuţia de gaze din oraş”, relatează Naftogaz într-un comunicat, adăugând că alimentarea cu gaz a locuitorilor va fi restabilită. odată ce lucrările de reparaţii deja în curs sunt finalizate. Ministerul Energiei a explicat între timp că o parte a gazoductului a fost blocată pentru a stabiliza presiunea şi 12 case sunt deconectate de la alimentarea cu gaz. Niciun angajat Naftogaz nu a fost rănit sau ucis în atac.

UPDATE NATO: nu vedem ameninţări iminente la adresa aliaţilor noştri / Stoltenberg: cu siguranţă, monitorizăm ceea ce face Moscova

„Nu vedem nicio ameninţare directă sau iminentă împotriva vreunui aliat NATO. Cu siguranţă, monitorizăm îndeaproape ceea ce face Rusia, ne-am sporit vigilenţa, prezenţa în partea de est a Alianţei, dar ideea este să prevenim un atac”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Exerciţiul din această săptămână va fi cel mai mare exerciţiu din ultimele decenii pentru NATO, cu 90.000 de participanţi. Facem toate acestea pentru a ne asigura pregătirea pentru agresiune şi pentru a elimina orice loc de calcule greşite sau neînţelegeri la Moscova cu privire la pregătirea noastră”.

UPDATE Iohannis merge pe mâna Ucrainei

UPDATE Putin, băgat cu forţa înl mintea lui Navalnîi

„Explozii în oraş! Detalii mai târziu. Nu părăsiţi adăposturile!”, a transmis primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram, potrivit Reuters.

Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, şi administraţia militară din regiunea din jurul capitalei au anunţat că sistemele de apărare aeriană au fost angajate în respingerea atacului cu rachete al Rusiei.

„Explozii puternice, casa noastră ... tremura”, a declarat deputatul Iryna Geraschenko pe Telegram.

Martorii Reuters au relatat că au auzit mai multe valuri de explozii în Kiev şi în jurul acestuia.

Popko a arătat că mai multe maşini au luat foc în atacul din districtul Sviatoshyn din Kiev, la vest de centrul capitalei.

Primarul din Harkov, Ihor Terekhov a spus că atacul a vizat şi oraşul său. „Atacă din nou Harkovul - au avut loc deja mai multe explozii”, a transmis el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
atac,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici