LIVE TEXT  Războiul Israel - Hamas. Armata israeliană reduce intensitatea ofensivei din Gaza / Gruparea teroristă a distribuit imagini cu cadavrele a doi dintre cei trei ostatici / Doar fata, Noa Argamani, apare în viaţă

  • Israelul a declarat că operaţiunile sale împotriva Hamas în sudul Fâşiei Gaza vor intra în curând într-o fază mai puţin intensă.
  • Hamas a lăsat-o în viaţă pe fată doar pentru ca aceasta să spună că moartea celor doi a fost provocată de israelieni, informaţia nefiind credibilă cât timp este smulsă în condiţii extreme.
  • Armata israeliană afirmă că a ucis zeci de militanţi palestinieni în nordul Fâşiei Gaza.
4237 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Armata israeliană reduce intensitatea ofensivei din Gaza / Gruparea teroristă a distribuit imagini cu cadavrele a doi dintre cei trei ostatici / Doar fata, Noa Argamani, apare în viaţă

UPDATE Irakul protestează faţă de loviturile iraniene asupra "bazei israeliene de spionaj" din Kurdistan

Irakul şi-a rechemat ambasadorul de la Teheran "pentru consultări" în urma atacurilor iraniene cu rachete asupra oraşului kurd Erbil, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al ţării.

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au afirmat anterior că au vizat "sediul de spionaj" al Israelului din regiunea semi-autonomă Kurdistan din Irak.

UPDATE Armata israeliană afirmă că forţele speciale au efectuat un atac în Liban

Armata israeliană afirmă că forţele sale speciale au efectuat un atac în zona Ayta ash Shab din Liban.

"Forţele speciale ale IDF au lovit pentru a elimina o ameninţare în zona Ayta ash Shab din Liban", a declarat armata.

Armata nu a precizat ce fel de forţe au lovit şi nici unde anume au acţionat.

De asemenea, armata a declarat că avioanele sale au lovit un lansator de rachete antitanc în sudul Libanului, care aparţinea grupului Hezbollah, susţinut de Iran.

UPDATE Armata israeliană afirmă că a ucis zeci de militanţi palestinieni în nordul Fâşiei Gaza

Trupele israeliene au ucis zeci de militanţi palestinieni în jurul oraşului Beit Lahia din nordul Fâşiei Gaza şi au descoperit, de asemenea, aproximativ 100 de lansatoare de rachete, a declarat armata israeliană.

"În timpul activităţii IDF în zona Beit Lahia, trupele au localizat aproximativ 100 de instalaţii de lansare a rachetelor şi 60 de rachete gata de utilizare. Trupele au ucis zeci de terorişti în timpul activităţii", a precizat armata.

UPDATE Schimb de focuri la graniţa dintre Israel şi Egipt

Israelul a declarat că un soldat a fost "uşor rănit" într-un schimb de focuri de-a lungul graniţei cu Egiptul, pe care administraţia de la Cairo l-a atribuit contrabandei cu droguri.

Comunicatul armatei israeliene a precizat că luptele au avut loc în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nitzana cu Egiptul, în Peninsula Sinai, şi că au fost 20 de suspecţi înarmaţi. Armata israeliană nu i-a identificat pe suspecţi.

O declaraţie a armatei egiptene la primele a descris suspecţii implicaţi ca încercând să facă contrabandă cu droguri. Egiptul a precizat că o persoană a fost ucisă şi că şase persoane au fost arestate ulterior.

UPDATE Armata israeliană reduce intensitatea ofensivei

Israelul a declarat că operaţiunile sale împotriva Hamas în sudul Fâşiei Gaza vor intra în curând într-o fază mai puţin intensă, după ce Ministerul Sănătăţii al grupării militante a anunţat că numărul morţilor din teritoriu a depăşit 24.000.

După mai mult de 100 de zile de război, guvernul premierului Benjamin Netanyahu a fost supus unor presiuni internaţionale intense pentru a pune capăt luptelor, în timp ce numărul deceselor în rândul civililor creşte, iar criza umanitară din Gaza se adânceşte.

În acelaşi timp, violenţele din Cisiordania ocupată, schimburile de focuri de armă de la graniţa Israelului cu Libanul şi atacurile forţelor americane asupra rebelilor yemeniţi susţinuţi de Iran, care acţionează în solidar cu Hamas, toate acestea au generat temeri privind o escaladare dincolo de Fâşia Gaza.

Guvernul Hamas, 24 de mii de palestinieni ucişi, unul din 100

Oficialii Ministerului Sănătăţii Hamas au declarat că pragul de peste 24.000 de palestinieni ucişi în războiul cu Israel a fost depăşit. Războiul, declanşat de atacurile fără precedent ale Hamas asupra Israelului, a creat o catastrofă umanitară pentru cei 2,4 milioane de oameni din fâşia asediată, avertizează Naţiunile Unite şi grupurile de ajutor şi a transformat o mare parte din teritoriu la dărâmături. În medie, un palestinian din o sută a murit în Gaza. 

Houthis confirmă raidurile împotriva navei americane: „Atacurile vor continua”

Houthii, rebelii care controlează anumite părţi din Yemen, şi-au revendicat responsabilitatea pentru atacul din ultimele ore, care a vizat o navă deţinută de americani care arborează pavilionul Insulelor Marshall, în largul coastei Aden. Într-o declaraţie televizată, purtătorul de cuvânt al Houthi, Yahya Saree, a declarat că răspunsul la atacurile americane şi britanice este „inevitabil” şi „orice nouă agresiune nu va rămâne nepedepsită”. Purtătorul de cuvânt a adăugat că houthiţii vor continua „operaţiunile militare în Marea Roşie până când agresiunea împotriva Gazei încetează”. „Considerăm navele americane şi britanice printre ţintele noastre militare”, a conchis el.

Gallant: Palestinienii vor guverna Gaza

„Palestinienii vor guverna Gaza” după război. „Puterea de acolo trebuie să fie emanaţia lor”, ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a spus acest lucru într-un discurs la televizor.

SUA: nava noastră comercială, lovită de Houthis în Yemen

O rachetă balistică anti-navă lansată de Houthis în Yemen a lovit Gibraltar Eagle, o navă de containere care arborează pavilionul Insulelor Marshall, deţinută şi operată de SUA, astăzi, la ora locală 15, în Sanaa. Comandamentul Central American a făcut cunoscut acest lucru pe X. Nava nu a raportat pagube semnificative şi îşi continuă călătoria. Cu două ore mai devreme, relatează Comandamentul Central al SUA, forţele americane au interceptat o rachetă balistică antinavă lansată spre rutele comerciale din sudul Mării Roşii. Racheta a căzut în zbor şi s-a prăbuşit în Yemen, fără a provoca răni sau pagube.

Hamas a lansat un videoclip cu cadavrele a doi ostatici

Yossi Sharabi şi Itay Svirsky, doi dintre cei trei ostatici din videoclipul difuzat aseară de Hamas, au murit. Noa Argamani, fata răpită care a apărut în acelaşi filmuleţ postat pe Telegram de gruparea teroristă, apare vie într-un nou videoclip publicat în această seară. În videoclipul de astăzi - care nu a fost publicat în Israel - puteţi vedea imagini cu cei doi ostatici bărbaţi fără viaţă. Potrivit relatării lui Argamani, care nu a putut fi verificată, cei doi „au fost ucişi în două bombardamente separate israeliene”.

AICI, declaraţiile făcute de Noa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici