Războiul Israel - Hamas. Oficial: A treia etapă a războiului va dura "cel puţin şase luni" / Hamas a lansat rachete împotriva Israelului la miezul nopţii / Comandantul Hamas care a condus atacul din 7 octombrie a fost ucis în Gaza

1110 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Oficial: A treia etapă a războiului va dura "cel puţin şase luni" / Hamas a lansat rachete împotriva Israelului la miezul nopţii / Comandantul Hamas care a condus atacul din 7 octombrie a fost ucis în Gaza

Războiul Israel - Hamas. Netanyahu a schimbat ministrul de Externe: l-a luat de la Energie / Aproape 22.000 de palestinieni ucişi în război

A treia etapă a războiului va dura "cel puţin şase luni"

De la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, în care gruparea militantă a ucis 1.140 de persoane şi a luat ostatici până la 250 de persoane, oficialii israelieni au declarat că intenţionează să ducă războiul în trei etape.

Prima a fost un bombardament intens pentru a elibera căile de acces pentru forţele terestre şi pentru a încuraja civilii să evacueze zona; a doua a fost invazia care a început la 27 octombrie.

Un oficial israelian, care a vorbit mai devreme, a declarat pentru Reuters că armata pivotează acum spre cea de-a treia etapă.

"Acest lucru va dura cel puţin şase luni şi va implica misiuni intense împotriva teroriştilor", a spus oficialul.
 

Hamas a lansat rachete împotriva Israelului la câteva momente de la începutul noului an. IDF: „An nou, acelaşi terorism Hamas"

Israelul a interceptat cel puţin 12 rachete lansate din Gaza la doar câteva minute de la începutul anului 2024, potrivit CNN.

Sirenele au fost auzite în noaptea de duminică spre luni în toate regiunile din sudul şi centrul Israelului.

Brigăzile Al-Qassam, aripa militară a Hamas, au publicat o declaraţie în care au afirmat că au bombardat Tel Avivul cu un tir de rachete la miezul nopţii.

Forţele de Apărare ale Israelului au recunoscut luni dimineaţa tirul de rachete într-o postare pe reţelele de socializare.

Armata israeliană: 5 brigăzi sunt pe cale să părăsească Gaza

Armata israeliană a decis să readucă pe teritoriul naţional cinci brigăzi (dintre care una formată din rezervişti) care erau angajate în operaţiuni terestre în Fâşia Gaza. Acest lucru a fost anunţat de radioul militar, potrivit căruia decizia - care se pare că va fi pusă în aplicare în următoarele zile - a fost luată în urma unei examinări a situaţiei Hamas a lansat rachete împotriva Israelului la câteva momente de la începutul noului an. IDF: „An nou, acelaşi terorism Hamas"pe teren. Potrivit presei, lansările de rachete din Gaza către Israel au scăzut semnificativ în ultima săptămână. Televiziunea comercială Channel 13 a aflat din surse militare că această redistribuire se referă la sectorul de nord al Fâşiei Gaza.

Noul ministru de externe în Israel, Katz, îl înlocuieşte pe Cohen

Israel Katz, actualul ministru israelian al Energiei, va fi noul şef al Afacerilor Externe, în locul lui Eli Cohen, o schimbare care vine într-un context de critică internaţională tot mai mare la adresa ofensivei israeliene din Fâşia Gaza, care a provocat aproape 22.000 de morţi. Guvernul premierului Benjamin Netanyahu a aprobat schimbarea la vârful diplomaţiei, care vine la un an de la formarea actualului executiv, în cadrul unui acord de rotaţie internă al Likud, partidul primului ministru, semnat anul trecut. Cohen îi va succeda lui Katz la ministerul Energiei, deşi va rămâne în cabinetul de securitate israelian, potrivit unui comunicat publicat de executiv. Schimbarea este supusă aprobării de către Knesset, Parlamentul israelian, în care coaliţia guvernamentală de dreapta deţine 64 din cele 120 de locuri.

Cohen era ministru de externe din 29 decembrie 2022, când a început actualul mandat al lui Netanyahu. La rândul său, Katz a fost deja ministru de externe, între 2019 şi 2020, sub Netanyahu. El a mai condus alte ministere din 2023, precum cel al Informaţiilor şi al Finanţelor. 

Hamas: aproape 22.000 de palestinieni ucişi în războiul din Gaza

Bilanţul palestinienilor din războiul din Gaza, care a început pe 7 octombrie după atacul feroce al Hamas asupra sudului Israelului, a ajuns la 21.822 de morţi. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Sănătăţii din Gaza, guvernat de Hamas, potrivit căruia 56.451 de persoane au fost rănite. Cifra include 150 de palestinieni ucişi şi 286 răniţi în ultimele 24 de ore, a adăugat ministerul.

Ministrul israelian face apel la întoarcerea coloniştilor evrei în Gaza, după război

Se aşteaptă ca Israelul să discute despre reluarea aşezărilor civile din Fâşia Gaza, ca parte a planificării sale pentru enclavă, odată ce guvernul Hamas va fi răsturnat. Ministrul de Finanţe Bezalel Smotrich a spus acest lucru, negând că oricare dintre cei aproximativ 2 milioane de locuitori ai Gaza este nevinovat şi cerând ca Israelul să „încurajeze emigrarea voluntară” din teritoriu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici