Războiul din Ucraina, ziua 676. Pentru prima dată, Kievul răspunde la masacrele ruseşti de civili şi bombardează centrul Belgorodului: 24 de morţi şi 110 de răniţi / Rusia devastează din nou regiunea Harkov / Putin merge cu războiul până în pânzele albe

Luptele dintre Kiev şi Moscova s-au înteţit în ultmele ore, însă nicio tabără nu anunţă cuceriri spectaculoase de teritorii.

4487 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 676. Pentru prima dată, Kievul răspunde la masacrele ruseşti de civili şi bombardează centrul Belgorodului: 24 de morţi şi 110 de răniţi / Rusia devastează din nou regiunea Harkov / Putin merge cu războiul până în pânzele albe

Războiul din Ucraina, ziua 676. Rusia promite o cruntă răzbunare.

Mass-media rusă: atacul asupra Belgorodului, comandat de Zelenski

Ordinul de a efectua un raid în oraşul rusesc Belgorod a venit, se pare, direct de la preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aşa transmite postul de televiziune Russia Today, citând surse din forţele de securitate din Moscova. „Zelenski i-a dat personal ordinul şefului serviciilor secrete ucrainene, Budanov, să efectueze un atac masiv asupra Belgorod”, a transmis sursa. Batalionul ucrainean „Kraken” ar fi fost cel care a desfăşurat acţiunea.

Rusia a oprit festivităţile de final de an

Rusia: protestul familiilor bărbaţilor mobilizaţi pentru război

Soţiile şi mamele soldaţilor depun flori roşii la Mormântul Soldatului Necunoscut din Moscova şi cer celor dragi să se întoarcă acasă. Pe măsură ce se apropie cea de-a doua „aniversare” a ofensivei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, lansată la 24 februarie 2022, familiile bărbaţilor ruşi mobilizaţi pentru război cer din ce în ce mai deschis ca apropiaţii să li se întoarcă acasă. Activismul lor, care câştigă teren şi pe reţelele de socializare, este în mare măsură ignorat de presa de stat.

Mesajul lui Putin către ruşi, de Anul Nou

Bilanţul atacurilor aeriene ucrainene asupra oraşului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morţi

Bilanţul victimelor a crescut la 22 de morţi în urma a ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac aerian ucrainean „nediscriminatoriu” asupra oraşului Belgorod, la nord de graniţa cu Ucraina, a declarat duminică un oficial rus, potrivit Reuters.

Ucraina a atacat cu rachete oraşul rusesc Belgorod

Autorităţile ruse au anunţat că un atac ucrainean asupra oraşului Belgorod a ucis cel puţin 20 de persoane şi a rănit alte peste 110, în ceea ce ar fi cel mai sângeros atac individual împotriva unui oraş rusesc de la începutul războiului, în urmă cu aproape doi ani, relatează NYT.

Moscova: numărul deceselor de la Belgorod cresc la 18

Numărul deceselor ca urmare a atacului lansat de forţele armate de la Kiev asupra regiunii ruseşti Belgorod se ridică la 18, dintre care doi copii, în timp ce cel puţin 111 au fost răniţi, după cea mai recentă actualizare, făcută sâmbătă seară. Este ceea ce transmite Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, după cum a raportat agenţia Tass.

Moscova ameninţă să se răzbune pentru raidul asupra Belgorod

Rusia a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, acuzând Ucraina că vizează ţinte civile într-un atac cu rachete şi rachete asupra oraşului Belgorod, în care au fost ucise cel puţin 14 persoane. A fost un atac, a spus Moscova, care „nu va rămâne nepedepsit”. Atacul a avut loc la o zi după ce Ucraina a suferit o ploaie de atacuri ruseşti cu rachete asupra mai multor oraşe, inclusiv capitala Kiev, care au costat vieţile a 39 de oameni.

Belgorod este situat la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi a fost lovit în mod repetat de ceea ce Moscova numeşte „bombardamente fără discernământ” din partea forţelor Kievului. Imagini neverificate arată resturi împrăştiate de-a lungul drumului şi fum provenind de la maşinile arse în centrul oraşului.

Atacul, în care s-au folosit două rachete Vilkha şi rachete de fabricaţie cehă, este unul dintre cele mai sângeroase de pe teritoriul Rusiei de când Moscova şi-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei în februarie 2022.

Ministerul de Externe al Rusiei, care a atacat în mod repetat livrările de arme occidentale către Ucraina, a acuzat Statele Unite şi Marea Britanie că „instigă regimul de la Kiev să comită acţiuni teroriste”. În Ucraina, oamenii de intervenţie au continuat să caute printre dărâmăturile şcolilor, unui spital, centrelor comerciale şi blocurilor de apartamente lovite de bombardamentul rusesc de ieri cu 158 de rachete şi drone.

Zelenski: 39 de morţi în atacurile ruseşti

Cel puţin 39 de persoane au fost ucise şi 159 au fost rănite în bombardamentele ruseşti de ieri, unul dintre cele mai dure atacuri de la începutul războiului din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că „se lucrează în continuare pentru eliminarea consecinţelor”. „În total, 159 de persoane au fost rănite în acest atac terorist. Din păcate, 39 dintre ele au fost ucise până acum”, a spus el.

Moscova: 14 morţi în atacul de la Kiev asupra Belgorodului, inclusiv doi copii

Numărul de decese în atacul ucrainean asupra regiunii ruseşti Belgorod a crescut la 14. „12 adulţi şi doi copii au murit. Alte 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite", a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Ministerul Apărării de la Moscova a adăugat că Ucraina a lovit Belgorod cu două rachete cluster Olga şi rachete Vampire MLRS, de fabricaţie cehă. Sistemele de apărare aeriană au interceptat rachete şi majoritatea rachetelor. Acest lucru a fost raportat de agenţia de stat Tass. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici