Razie la magazinele de etnobotanice din Bucureşti. 12 oameni cercetaţi penal

Echipe de control formate din poliţişti, specialişti în investigarea fraudelor, comisari de gardă financiară şi angajaţi ai direcţiei de sănătate au făcut, sâmbătă noapte, o nouă razie la magazinele de etnobotanice din Capitală, 12 persoane suspecte de comerţ cu astfel de produse fiind anchetate.

455 afișări
Imaginea articolului Razie la magazinele de etnobotanice din Bucureşti. 12 oameni cercetaţi penal

Razie la magazinele de etnobotanice din Bucureşti. 12 oameni cercetaţi penal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Totodată, anchetatorii au ridicat peste 500 de plicuri şi aproximativ 250 de grame de produse puse în vânzare în cele 21 de magazine controlate, 13 dintre ele de tip "spice shop" şi alte opt sex-shop-uri. Toate substanţele găsite urmează să fie expertizate în Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"În urma acţiunii, la care au participat 119 oameni ai legii, au fost ridicate 254,5 grame produse tip etnobotanic şi 509 pliculeţe cu substanţe, valoarea produselor fiind de 20.360 de lei", se precizează într-un comunicat de duminică al IGPR.

Cele patru amenzi dispuse de membrii echipelor de control au valoarea însumată de 32.100 de lei. În plus, activitatea a două magazine a fost suspendată.

"În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143 din 2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri", se precizează în comunicatul citat.

Acţiunea de sâmbătă noapte s-a desfăşurat în baza unui ordin comun al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Ordinul prevede constituirea "echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competenţelor legale, în locurile şi în mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe şi produse noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate".

În comunicatul de duminică, poliţiştii mai anunţă că aceste controale vor continua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici