Reacţia conducerii TNB ca urmare a scandalul izbucnit după distribuirea publicaţiei „Certitudini”

„În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un „prohod” al lui”, spune Mircea Rusu, directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, după scandalul izbucnit în urma distribuirii neautorizate în sala Studio a unei publicaţii. Directorul afirmă că se delimitează de acest scandal.

1006 afișări
Imaginea articolului Reacţia conducerii TNB ca urmare a scandalul izbucnit după distribuirea publicaţiei „Certitudini”

Reacţia conducerii TNB ca urmare a scandalul izbucnit după distribuirea publicaţiei „Certitudini”

„Nu am făcut parte din niciun partid, din nicio organizaţie sau serviciu politic! N-am simpatii faţă de nicio grupare, de niciun fel! Nu susţin niciun stat sau organizaţie care nu-s de partea intereselor naţiei mele! Nu sunt altceva decât un partizan al României! Tatăl meu m-a crescut într-un spirit anticomunist evident. Bunicul meu patern, notar în Săcele, a fost şef adjunct al PNŢ Braşov! Nu sunt pro Putin! Dimpotrivă! Ştiu foarte bine ce au făcut ruşii de 200 de ani în ţara noastră! Din capul locului, vreau să-mi cer scuze pentru această furtună mediatică creată tendenţios, ţintit, împotriva persoanei mele. Şi nu neapărat a persoanei, cât a funcţiei pe care, vremelnic, o deţin”, a spus Mircea Rusu, care precizează că este actor la TNB de 32 de ani.

Rusu afirmă că a dorit ca de „Ziua mondială a teatrului” să existe în Teatrul Naţional Bucureşti o manifestare, „un omagiu pentru teatrul care ne călăuzeşte destinele, nouă, artiştilor, tehnicienilor şi tuturor oamenilor de (din) teatru”, astfel că a acceptat propunerea lui Dan Puric, actor de decenii al Teatrului Naţional Bucureşti, să ţină o conferinţă/spectacol.

„Doar cu tema enunţată mai sus! Subliniez că acest „show cultural” a respectat cu o disciplină indiscutabilă promisiunea. Doar că, pe scaunele Sălii Studio şi pe standurile cu cărţi ale artistului Dan Puric, pe lângă volumele lui, au apărut nişte ziare „Certitudinea”. Chiar dacă publicaţia respectivă se vinde prin chioşcuri, nu trebuia să pătrundă în teatru fără acordul nostru! Nu intenţionez să mă absolv de o vină evidentă, dar responsabilitatea unor asemenea decizii revine în exclusivitate organizatorului evenimentului, în cazul acesta „Forward Media & Advertising”. Mă delimitez hotărât de acţiunea subversivă care s-a petrecut duminică dimineaţă! În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un „prohod” al lui . Cei care au orchestrat acţiunea, au reuşit să destabilizeze un echilibru care se aşezase destul de evident. Au mai câştigat o bătălie, dar „ resbelu” e lung!”, mai spune directorul TNB.

Mircea Rusu mai spune că a încercat să ţină Teatrul Naţional Bucureşti în afara conflictelor cu atingeri politice, însă nu a fost cu putinţă pentru că „există un grup reacţionar în interiorul instituţiei, care zgândăre atmosfera interioară”.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu anunţă o anchetă internă la Teatrul Naţional Bucureşti după distribuirea neautorizată în sala Studio a unei publicaţii.

Deputatul USR Iulian Bulai anunţa anterior, tot pe Facebook, că 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit la Sala Studio câte un exemplar „dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană”, în deschiderea specatacolului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
teatru,
revistă,
scandal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici