Recomandări BOR pentru slujba de Înviere: să se ţină afară dacă e posibil, iar în cazul bisericilor de lemn să nu se permită aglomerarea în interior a credincioşilor

Cu mai puţin de două săptămâni înaintea Paştelui, Patriarhia a transmis preoţilor o circulară tuturor preoţilor în care le aduce la cunoştinţă regulile ISU pentru noapte de Înviere, transmite Gândul.

1163 afișări
Imaginea articolului Recomandări BOR pentru slujba de Înviere: să se ţină afară dacă e posibil, iar în cazul bisericilor de lemn să nu se permită aglomerarea în interior a credincioşilor

Recomandări BOR pentru slujba de Înviere: să se ţină afară dacă e posibil, iar în cazul bisericilor de lemn să nu permită aglomerarea în interior a credincioşilor (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Parohii sunt sfătuiţi să desfăşoare slujbele în exteriorul bisericilor, iar în cazul celor de lemn să nu permită aglomerarea în interior a credincioşilor. „În cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu”, se arată în document. De asemenea, preoţii trebuie să-i instruiască pe credincioşi asupra necesităţii păstrării calmului şi evacuării în ordine a lăcaşului de cult în cazul producerii unui incendiu. Slujbele sunt interzise în interiorul bisericilor în care se află schele pentru renovare.

Patriarhia a transmis preoţilor un set de reguli şi recomandări ale ISU pentru prevenirea oricăror incidente la Slujba de înviere.

Prima dintre ele este ca desfăşurarea slujbelor religioasesă aibă loc în exteriorul bisericilor, iar în situaţia în care acestea se organizează în interior, accesul credincioşilor să fie limitat astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult.

„În situaţia desfăşurării slujbelor religioase în interiorul lăcaşurilor de cult, se vor menţine fixate în poziţie deschisă uşile de acces/evacuare în/din biserică şi se vor îndepărta/elimina covoarele/mochetele şi mobilierul (scaune, bănci) din zona centrală a bisericilor, care nu sunt fixate ferm de pardoseală, cu excepţia celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase.

  În cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu”, se arată în documentul Patriarhiei.

Citeşte continuarea pe Gândul.info 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici