Recomandări privind depozitarea alimentelor în timpul verii

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să cumpere produse alimentare numai din locuri sau din spaţii special amenajate, iar după cumpărare să le depoziteze în frigider, ambalate corespunzător.

61 afișări
Imaginea articolului Recomandări privind depozitarea alimentelor în timpul verii

Recomandări privind depozitarea alimentelor în timpul verii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă consumatorilor ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi locurilor de unde le achiziţionează, precizează, într-un comunicat de duminică, reprezentanţii instituţiei.

Astfel, cetăţenii sunt sfătuiţi să cumpere produse alimentare numai din locuri sau din spaţii special amenajate, iar după cumpărare produsele trebuie să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei.

Totodată, alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie ambalate separat şi menţinute la temperaturile şi pentru perioda menţionată pe ambalaj, iar fructele şi legumele trebuie spălate înainte de a le depozita în frigider. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.

Potrivit sursei citate, inspectorii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor controla modul în care agenţii economici evită vânzarea produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate sau de manipulare.

De asemenea, produsele de origine animală alterate sau depreciate vor fi confiscate şi distruse, fiind interzisă sacrificarea animalelor în alte locuri decât abatoarele autorizate şi transportul sau comercializarea produselor care nu au fost inspectate, ştampilate şi pentru care nu există certificate sanitar veterinare.

Inspectorii sanitar-veterinari împreună cu cei ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor vor începe, de săptămâna viitoare, acţiuni comune de control, la nivel naţional, pentru verificarea modului în care sunt etichetate produsele alimentare comercializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici