Record de credincioşi în ultima noapte de PELERINAJ la Iaşi, la moaştele Cuvioasei Parascheva, pentru a fi binecuvântaţi în ziua ei de hram

Record în ultima noapte de pelerinaj la Iaşi: peste 30.000 de persoane au aşteptat la rând în noaptea de 13 spre 14 octombrie. Un număr atât de mare de pelerini nu a mai fost înregistrat la Iaşi din octombrie 2013.

1740 afișări
Imaginea articolului Record de credincioşi în ultima noapte de PELERINAJ la Iaşi, la moaştele Cuvioasei Parascheva, pentru a fi binecuvântaţi în ziua ei de hram

Record de credincioşi în ultima noapte de PELERINAJ la Iaşi, la moaştele Cuvioasei Parascheva, pentru a fi binecuvântaţi în ziua ei de hram

Peste 30.000 de persoane din Iaşi şi din ţară s-au aşezat la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva vineri după-amiază.

Rândul se întinde de o distanţă mai mare de 4 kilometri şi străbate mai multe străzi din jurul Mitropoliei Iaşi.

Temperaturile crescute faţă de normalul termic al perioadei dar şi faptul că hramul Cuvioasei cade într-o sâmbătă explică faptul că cei mai mulţi pelerini au sosit la Iaşi vineri după-amiază sau noapte.

Din momentul în care se aşează la rând şi până când ajung să se închine durează mai bine de 16 ore.

Cel mai probabil, cei care s-au aşezat la rând la lăsarea întunericului vor ajunge să atingă raclele cu moaştele sfinte abia sâmbătă, în timpul Sfintei Liturghii dedicate Cuvioasei.

Cei mai mulţi dintre cei care au ales să vină vineri la Iaşi în pelerinaj cred că dacă ajung să se închine la Ocrotitoarea Moldovei chiar în ziua ei de hram vor fi binecuvântaţi.

Ultima dată când numărul celor aşezaţi la rând a depăşit 30.000 de persoane a fost în 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici