Rectorul universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, pus sub control judiciar după ce a fost reţinut pentru şantaj

Rectorul universităţii particulare "Andrei Şaguna" din Constanţa, Aurelian Papari, reţinut în urma unui flagrant realizat la sediul instituţiei, sub acuzaţia de şantaj, după ce ar fi condiţionat susţinerea unui examen de plata unei datorii, a fost pus sub control judiciar.

330 afișări
Imaginea articolului Rectorul universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, pus sub control judiciar după ce a fost reţinut pentru şantaj

Rectorul universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, pus sub control judiciar după ce a fost reţinut pentru şantaj

Aurelian Papari, în vârstă de 69 de ani, preşedinte al Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de şantaj, însă propunerea procurorilor a fost respinsă şi s-a decis cercetarea bărbatului sub control judiciar, pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Năvodari, i-a sesizat pe poliţiştii de la Secţia 3 Constanţa că preşedintele Universităţii "Andrei Şaguna", Aurelian Papari, în vârstă de 69 de ani, îi condiţionează susţinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei.

Oamenii legii au realizat, vineri, un flagrant, la sediul unităţii de învăţământ superior din Constanţa, în urma căruia l-au reţinut pe Aurelian Papari, pentru şantaj.

Universitatea „Andrei Şaguna” (UAŞ) a respins însă acuzaţiile, considerând că Papari a fost reţinut "abuziv", că acesta a fost victima unei "provocări" a unei masterande care închiriase un spaţiu de la Universitate, iar apoi l-a subînchiriat, deşi era ilegal.

După ce a fost constatată abaterea masterandei, în luna mai, aceasta a recunoscut că a încălcat contractul şi a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, însă, după finalizarea cursurilor, aceasta nu a mai plătit.

"Ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susţină examenul de dizertaţie, fără să plătească suma datorată de aproape 3 luni, de 500 de lei, corespunzătoare activităţilor desfăşurate în spaţiul închiriat de la UAŞ. Cu toate că avea cererea de susţinere a dizertaţiei avizată de secretariatul instituţiei, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru şi a reclamat la poliţie că a fost condiţionată de plata celor 500 de lei din contract şi s-a prezentat la casieria universităţii plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative", se mai arată într-un comunicat al Universităţii.

Potrivit sursei citate, la descinderea poliţiei, s-a constatat că bancnotele plătite la casierie erau marcate cu inscripţia "şantaj", iar preşedintele UAŞ, rectorul Aurel Papari a fost reţinut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici