Rectorul Universităţii Bucureşti va fi ales prin vot universal, direct, secret şi egal

Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti a optat ca rectorul instituţiei să fie ales pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal şi nu prin concurs public, anunţă conducerea instituţiei.

285 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii Bucureşti va fi ales prin vot universal, direct, secret şi egal

Rectorul Universităţii Bucureşti va fi ales prin vot universal, direct, secret şi egal (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Senatul Universităţii din Bucureşti a validat miercuri, 29 iunie 2011, rezultatele Referendumului universitar pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului. Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti a optat ca rectorul instituţiei să fie ales "pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal", informează instituţia, într-un comunicat.

Dintre cele 1.468 de persoane cu drept de vot din cadrul universităţii, s-au prezentat la urne 806 (53%), dintre care 691 (85,7%) au optat pentru "alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal".

Restul de 111 de persoane care au votat şi-au exprimat opţiunea pentru alegerea rectorului pe bază de concurs public. Din totalul voturilor exprimate, 4 au fost nule, a precizat sursa citată.

La referendum au avut drept de vot toate cadrele didactice şi cercetătorii angajaţi pe perioadă nedeterminată, studenţii membri ai senatului universitar şi ai consiliilor facultăţilor.

Alegătorii au optat între cele două variante de desemnare a rectorului prevăzute în legea educaţiei, respectiv "concurs public" pentru desemnarea rectorului sau "alegeri generale prin vot universal, direct, secret şi egal", potrivit Universităţii Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici