Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa a fost arestat preventiv

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate miercuri de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

493 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa a fost arestat preventiv

Dănuţ Tiberius Epure (Imagine: Adrian Boioglu/ Mediafax Foto)

Hotărârea Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universităţii "Ovidius" a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii "Ovidius" a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici