Reducerea sporurilor scoate sindicaliştii în stradă (Video)

Pichetul sindicaliştilor din educaţie, administraţie, sănătate şi poliţie afiliaţi la "Cartel Alfa" care au protestat în faţa sediului Ministerului Muncii s-a încheiat, reprezentanţii confederaţiei urmând să discute cu cei ai ministerului referitor la ordonanţa de urgenţă privind sporurile.

25 afișări
Imaginea articolului Reducerea sporurilor scoate sindicaliştii în stradă (Video)

Reducerea sporurilor scoate sindicaliştii în stradă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În faţa Ministerului Muncii au protestat aproximativ 500 de sindicalişti.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale urmează să discute cu cei ai Ministerului Muncii aspecte legate de ordonanţa de urgenţă care prevede diminuarea drepturilor salariale ale bugetarilor.

Sindicaliştii susţin că ordonanţa nu respectă convenţiile anterioare privind salarizarea, realizate cu sindicatele şi transpuse în legi, că încalcă principiile dialogului social şi al concertării sociale în vederea obţinerii păcii sociale, precum şi principiile şi regulile negocierii, că afectează grav un drept câştigat şi este profund discriminatorie faţă de diferitele categorii de bugetari.

Sindicaliştii au pichetat, între orele 12.00 şi 14.00, sediile Ministerului Muncii, PDL şi PSD din Bucureşti.

Aproximativ 4000 de sindicalişti au pichetat sediile prefecturilor

Aproximativ 4.000 de sindicalişti afiliaţi la "Cartel Alfa" au pichetat, luni, sediile prefecturilor din toată ţara, reprezentanţii confederaţiei urmând să decidă, marţi, asupra programului de proteste, în cazul în care discuţiile de la Ministerul Muncii vor eşua din nou.

"Cartel Alfa" şi federaţiile afiliate din sectorul bugetar - care, potrivit liderilor sindicali, reprezintă peste 375.000 de lucrători din educaţie, cercetare, administraţie publică şi centrală, sănătate şi poliţie - cer Guvernului să nu adopte ordonanţa de urgenţă care prevede diminuarea drepturilor salariale ale bugetarilor.

Sindicaliştii solicită acordarea în continuare a salariului de merit, a fondului de premiere, a indemnizaţiilor de conducere, plata orelor suplimentare şi eliminarea articolul 20 din proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la măsurile pe care fiecare ordonator de credit este obligat să le ia pentru reducerea cheltuielilor.

Video Stirileprotv.ro

 

Câteva zeci de sindicalişti au protestat în faţa sediului PSD

Aproximativ 80 de sindicalişti au protestat în faţa sediului central al PSD din Şoseaua Kiseleff, principala lor nemulţumire fiind legată de Ordonanţa prin care Guvernul intenţionează să diminueze sporurile din sectorul bugetar.

Sindicaliştii au pichetat sediul central al PSD în mod paşnic, fără a scanda lozinci, folosindu-se doar de fluiere, steaguri şi pancarte.

La confederaţia "Cartel Alfa" sunt afiliate Federaţia Educaţiei Naţionale, Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater", Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică, Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, Federaţia "Solidaritatea Naţională", Uniunea Sindicatelor APIA, Federaţia Naţională a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din Unităţile Sanitare şi Balneare din România, Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România, Federaţia Solidaritatea Sanitară din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici