REFERENDUM 2012. Preşedinta unei secţii de votare din Iaşi, înlocuită din cauza unui mesaj pe Facebook

Preşedinta unei secţii de votare din Iaşi a fost înlocuită, sâmbătă, printr-o decizie a Biroului Electoral Judeþean (BEJ) Iaşi, din cauza unui mesaj postat pe Facebook, în care femeia le cerea prietenilor ei să nu se prezinte la votul pentru referendum.

804 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012. Preşedinta unei secţii de votare din Iaşi, înlocuită din cauza unui mesaj pe Facebook

REFERENDUM 2012. Preşedinta unei secţii de votare din Iaşi, înlocuită din cauza unui mesaj pe Facebook

Cristina Elena Irimia a fost înlocuită, sâmbătă, din funcţia de preşedinte a secţiei de votare 123 din Iaşi, în urma unui mesaj postat, în cursul acestei săptămâni, pe reţeaua de socializare Facebook, prin care le cere prietenilor ei să nu meargă la vot în ziua referendumului.

Decizia BEJ Iaşi a fost luată în urma unei contestaţii depuse de filiala ieşeană a PSD.

În mesajul postat pe propria pagină de Facebook, femeia le cere prietenilor să nu meargă la referendum.

"Dragi prieteni de pe Facebook… am o singură rugăminte pt voi... duminică mergeţi în parc, ieşiţi cu amicii la o bere, mergeţi la un grătar, faceţi dragoste, numai NU MERGEŢI LA REFERENDUM....ţin să fac o precizare: mă adresez acelora care au rate în euro, acelora care au muncit pe brânci pentru diplomele lor de masterat şi doctorat, acelora care se simt jigniţi de modul în care ne tratează, din nou, U.E. dar şi acelora care muncesc cinstit, plătesc taxe peste taxe la stat pt. ca unii să stea cu mâna întinsă pt ajutorul social (această minunată găselniţă de încurajare a lenei e opera PSD-ului, din perioada tovarăşului Iliescu)", scrie femeia pe pagina sa de Facebook.

Pentru susţinerea contestaţiei, PSD Iaşi a depus la BEJ şi o fotocopie a mesajului postat pe Facebook.

Întrunit în cursul zilei de sâmbătă, BEJ Iaşi a decis înlocuirea Cristinei Irimia din funcţia de preşedinte al secţiei de votare nr. 123 din municipiul Iaşi.

"Mesajul denotă o anumită implicare politică a persoanei în cauză care ridică suspiciuni asupra îndeplinirii cu imparţialitate şi corectitudine a atribuţiilor acesteia în calitate de preşedinte al secţiei de votare", se arată într-un comunicat al BEJ Iaşi.

Cristina Irimia a fost înlocuită cu o altă persoană, aflată pe lista de rezervă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici