Refugiaţii ucraineni pot trece graniţa cu Ungaria fără paşaport biometric sau viză

Refugiaţii ucraineni pot trece graniţa cu Ungaria fără paşaport biometric sau viză. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă deblocarea situaţiei.

3047 afișări
Imaginea articolului Refugiaţii ucraineni pot trece graniţa cu Ungaria fără paşaport biometric sau viză

Refugiaţii ucraineni pot trece graniţa cu Ungaria fără paşaport biometric sau viză

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul afacerilor externe al Ungariei Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor RO autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii UA fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în HU”, este anunţul postat de Bogdan Aurescu.

MAI informa anterior că autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat inspectoratele Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu-Marmaţiei că, începând de miercuri, ora 15.45, la frontiera româno – ungară, intrarea în Ungaria este permisă numai cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

„Astfel, se anulează o dispoziţie anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din aceasta ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea”, a transmis MAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ungaria,
ucraina,
aurescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici