Regele Charles interzice foie gras-ul în toate reşedinţele regale britanice

Regele Charles a interzis foie gras-ul în toate reşedinţele regale, potrivit grupului pentru drepturile animalelor Peta.

1528 afișări
Imaginea articolului Regele Charles interzice  foie gras-ul în toate reşedinţele regale britanice

Grupul de apărare a drepturilor animalelor Peta a declarat că a primit confirmarea că Regele Charles a interzis servirea de preparate din foie gras în toate reşedinţele regale.

Regele a eliminat anterior acest pateu din reşedinţele regale, încă de când era prinţ de Wales, potrivit publicaţiei The Scotsman.

Acum, Peta spune că a primit o scrisoare de la Casa Regală care confirmă că această politică a fost extinsă la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

În semn de recunoştinţă, grupul îi trimite regelui un coş cu „faux gras” preparat de bucătarul vegan Alexis Gauthier.

„În calitate de Prinţ de Wales, Regele Charles a eliminat din reşedinţele sale regale foie gras - un produs pentru care raţele şi gâştele sunt hrănite cu forţa până când ficatul lor se umflă de 10 ori mai mare decât dimensiunea lor naturală înainte ca animalele să fie sacrificate. Acum, Peta a primit confirmarea că politica plină de compasiune a Majestăţii Sale se extinde la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Peta, Elisa Allen.

Aceasta a mai spus că Peta încurajează pe toată lumea să urmeze exemplul regelui şi să lase foie gras-ul în afara meniului de Crăciun.

Palatul Buckingham nu a făcut comentarii, dar se înţelege că politica este în vigoare la palat de mai mulţi ani. Foie Gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, dar producţia sa este interzisă.

Marea Britanie a propus interzicerea importului acestuia după Brexit.

Peta face, de asemenea, campanie pentru ca regele să renunţe la hainele din blană de hermină pentru încoronarea sa de anul viitor şi să folosească în schimb blănuri sintetice care nu afectează animalele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici