Relaţii îngheţate cu PSD. Frans Timmermans, reuniune a socialiştilor europeni la Sibiu, fără partidul lui Dragnea, în ziua Summitului liderilor UE/ Replica unui social-democrat

Frans Timmermans, actualul prim-vicepreşedinte al CE şi candidatul PES pentru şefia Comisiei Europene participă joi dimineaţă la o întâlnire a socialiştilor europeni, zi în care urmează să aibă loc şi Summitul liderilor UE. Întrevederea între socialiştii europeni este una informală, o parte dintre aceştia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu.

1535 afișări
Imaginea articolului Relaţii îngheţate cu PSD. Frans Timmermans, reuniune a socialiştilor europeni la Sibiu, fără partidul lui Dragnea, în ziua Summitului liderilor UE/ Replica unui social-democrat

Frans Timmermans, reuniune a socialiştilor europeni la Sibiu, fără PSD, în ziua Summitului liderilor UE

Întrevederea între socialiştii europeni este una informală, o parte dintre aceştia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu. Liderii PSD nu participă la această întrevedere a socialiştilor europeni au adăugat sursele citate.

„Întâlnirile informale care au loc între liderii familiei noastre politice vor avea loc în dimineaţa dinaintea Consiliului, însă deoarece PES a îngheţat relaţiile cu PSD, aceştia nu vor participa la întrevederile tradiţionale pre-Consiliu”, se arată în poziţia oficială PES, potrivit unui unui reprezentant al socialiştilor europeni, obţinut de MEDIAFAX.

Replica lui Negrescu: Liderii PES au solicitat întâlniri atât cu primul ministru, cât şi cu alţi oficiali din PSD

Preşedintele PES Activists,Victor Negrescu, a declarat joi că liderii PES au solicitat întâlniri atât cu primul ministru, cât şi cu alţi oficiali PSD, dar aceastea nu au avut loc pentru că summitul UE a fost politizat de PPE, PNL şi Iohannis. ”Au fost doar discuţii informale”, a mai spus el.

”Au fost mai multe solicitări de întâlniri atât cu primul ministru cât şi cu alţi oficiali români din Partidul Social Democrat. Aşa cum este bine cunoscut Guvernul şi Parlamentul României nu au fost invitaţi la Consiliul European, lucru care a surprins pe mulţi din partenerii europeni. Evenimentul a fost politizat de PPE, PNL şi Iohannis. În acest context, reprezentanţii PSD nu au putut participa la întâlnirile programate. Prin urmare nu s-a organizat nicio reuniune formală a Partidului Socialiştilor Europeni, doar discuţii informale. Menţionăm faptul că la aceste întâlniri participă de regulă doar membrii Consiliului European”, a declarat pentru MEDIAFAX Victor Negrescu.

El a mai spus că reprezentanţii Partidul Social Democrat au fost în contact cu cei de la PES pe acest subiect.

”Este evident că dreapta europeană a politizat Uniunea Europeană îndepărtând-o de valorile sale”, a mai spus Negrescu.

Pe 11 aprilie, Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni anunţa că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE. El a adăugat că până atunci la discuţia PES din iunie, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Afirmaţiile lui Stanişev au venit la scurt timp după ce Frans Timmermans a avertizat că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

În replică, social-democraţii au precizat, referitor la posibilitatea îngheţării relaţiilor între PES şi PSD, că tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil şi că se puteau aştepta la atacuri din partea adversarilor politici, însă nu din partea propriei familii politice. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că a văzut atitudinea unor colegi din PES „cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD”, precizând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

PSD organizează joi un miting la Iaşi, în aceeaşi perioadă în care la Sibiu are loc Summitul liderilor UE, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. Liviu Dragnea spunea că manifestaţia va avea loc indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici