REPORTAJ Opera din Cluj şi-a ridicat cortina. Cum a decurs unul din cele patru programe pilot post-restricţii GALERIE FOTO

  • Peste 350 de spectatori au văzut “Faust” la Opera din Cluj
  • Nu s-a păstrat distanţa, dar spectatorii au purtat mască în permanenţă
  • Evenimentul a fost deschis atât persoanelor vaccinate cât şi a persoanelor testate negativ
613 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ Opera din Cluj şi-a ridicat cortina. Cum a decurs unul din cele patru programe pilot post-restricţii GALERIE FOTO

Opera din Cluj şi-a ridicat cortina

Opera Naţională din Cluj şi-a ridicat aseară cortina după un an şi jumătate de pauză. Deşi sala a fost deschisă pentru 800 de spectatori vaccinaţi sau testaţi negativ, doar 350 au văzut “Faust”. 

„Nu vă pot spune cât de aşteptat a fost acest spectacol. Aşa cum am spus mereu noi trăim pentru public şi cu publicul alături. Putem privi cu optimism la o nouă stagiune şi la efervescenţa sălilor pline.”, a declamat Florin Estefan, managerul general al Operei Naţionale Române din Cluj.

 

Spectatorii au trebuit să poarte mască, dar chiar şi aşa au savurat fiecare moment artistic. 

 

“Abia am aşteptat. Un an de zile urmăream site-urile şi vedeam doar transmisiunea online. Cred că în prima zi mi-am luat bilet când am văzut că se face (...) Îmi era tare, tare dor. Am venit singură. Nu a contat ce spectacol se ţine, atât că este deschis şi putem veni la spectacol.”, a spus Petruţa, o admiratoare a spectacolelor de operă. 

 

“E ca o gură de aer după tot statul ăsta în casă, sincer.”, a fost reacţia unei alte participante.

 

“Am aşteptat destul de mult să revin la teatru, la operă, la orice formă de artă. Eu m-am vaccinat cu o lună înainte, dar am zis să profit dacă se poate.”, a spus Irina Sabău, o studentă la Facultatea de Teatru şi Film.

 

Premiera spectacolului pilot ,,Faust'' de Charles Gounod la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca a avut loc sâmbată, 15 mai 2021. În sedinţa de vineri a Comitetului National pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), au fost aprobate patru evenimente test/pilot în domeniul cultural, în limita participarii a maximum 70% din capacitatea spaţiului doar pentru persoanele vaccinate cu ambele doze sau testate negativ. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici