Reprezentant al părinţilor de la ŞCOALA unde predă profesoara de limba română Cristina Tunegaru, înlocuită de la catedră: Copiii şi părinţi au fost mulţumiţi de activitatea profesoarei la clasă

Reprezentantul asociaţiilor de părinţi de la şcoala nr. 95, Eugen Ilea, a declarat pentru MEDIAFAX că părinţii sunt mulţumiţi de activitatea profesoarei Cristinei Tunegaru, precizând că este necesară o revizuire a metodologiei.

2825 afișări
Imaginea articolului Reprezentant al părinţilor de la ŞCOALA unde predă profesoara de limba română Cristina Tunegaru, înlocuită de la catedră: Copiii şi părinţi au fost mulţumiţi de activitatea profesoarei la clasă

Reprezentant al părinţilor de la ŞCOALA unde predă profesoara de limba română Cristina Tunegaru, înlocuită de la catedră: Copiii şi părinţi au fost mulţumiţi de activitatea profesoarei la clasă

"Legat de activitatea sa la clasă, părinţii sunt mulţumiţi, copiii sunt mulţumiţi. Fiind un cadru nou în şcoală, am luat opinia părinţilor, care nu au avut nimic de acuzat la adresa activităţii ei. Din păcate, avem o legislaţie pe care noi părinţii împreună cu reprezentanţi ai ministerului o să încercăm să o modificăm, de ce nu şi metodologia. Toţi actorii sistemul de educaţie ne vom întâlni la masă şi vom vedea ce putem face pentru a aduce legislaţia în domeniul educaţiei către ceea ce trebuie", a declarat pentru MEDIAFAX, Eugen Ilea, preşedintele asociaţiei de părinţi de la Şcoala nr. 95.

Eugen Ilea explică faptul că profesoara ştia la ce dată i se încheia contractul şi că era de aşteptat să nu mai poată ocupa acest post fiind un cadru didactic suplinitor.

"Ne convine sau nu ne convine, există o metodologie care presupune că titularii de drept vor ocupa cu prioritate posturile lăsate libere. În condiţiile în care contractul de muncă al doamnei profesoare expiră la data de 31 augut 2017, având un post de suplinitor, conform metodologiei de mobilitate a cadrelor, acest post a fost cerut de către un titular. Ceea ce nu contravine legii. În momentul în care a semnat un contract pe o perioadă de un an pe funcţia de suplinitor ştia foarte bine că există posibilitatea ca la 1 septembrie să nu mai poată ocupa aceast post. Nu a fost dată afară", a explicat Eugen Ilea.

Inspectoratul Şcolar anunţa, joi seara, că profesoara Cristina Tunegaru a rămas fără post la şcoala la care preda, aceasta fiind suplinitor, după ce postul său a fost preluat de un profesor titular. Inspectoratul preciza că declaraţiile cadrului didactic aduc prejudicii instituţiei şi primarului Capitalei.

Ulterior, şi Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care condama orice încercare de a face o legătură între destituirea profesoarei şi exprimările critice ale acesteia la adresa edilului.

Cristina Tunegaru a avut de-a lungul timpului postări în care critica sistemul de învăţământ, dar şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În legătură cu situaţia profesoarei, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat joi că i-a transmis ministrului Educaţiei postarea de pe Facebook a Cristinei Tunegaru şi aşteaptă răspuns de la acesta.

„Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din Bucureşti. I-am trimis-o ministrului Educaţiei Naţionale, întrebându-l cum este posibil aşa ceva? Aştept cu mare interes răspunsul dumnealui”, a scris Dragnea joi seara pe contul său de Facebook, el distribuind şi postarea dascălului.

La rândul său, Pavel Năstase, ministerul Educaţiei, susţine că nu poate interveni în cazul profesoarei Cristina Tunegaru, dată afară de la şcoala la care preda după ce cursurile ei au fost preluate de un dascăl titular, ministrul precizând că nu poate schimba metodologia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici