Reprezentanţii poliţiştilor, invitaţi de Băsescu duminică la negocieri

Preşedintele Traian Băsescu a invitat zece reprezentanţi ai sidicatului poliţiştilor la negocieri pentru duminică, la ora 12.00, şeful statului oprindu-se, miercuri, în Piaţa Victoriei unde are loc, pentru a treia zi consecutiv, pichetul poliţiştilor.

104 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii poliţiştilor, invitaţi de Băsescu duminică la negocieri

Reprezentanţii poliţiştilor, invitaţi de Băsescu duminică la negocieri (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deşi protestul era autorizat între orele 10.00 şi 12.00, şeful statului a ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 12.10, unde se aflau încă cei aproximativ 300 de sindicalişti.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractul (SNPPC), Marian Gruia, i-a prezentat, zâmbind, preşedintelui Traian Băsescu, pe scurt, nemulţumirile poliţiştilor.

Întrebat de preşedintele Traian Băsescu care sunt revendicările sindicaliştilor, Gruia a spus că, deja la rectificarea bugetară au mai fost "tăiate câteva sute de milioane".

"Haideţi să ne vedem duminică. Ce delegaţie? Câţi?", a întrebat preşedintele. Liderul sindical i-a răspuns că are în vedere o delegaţie de trei persoane din cadrul biroului executiv al SNPPC.

Preşedintele i-a sugerat, iniţial, acestuia să aducă o delegaţie formată din şase persoane, pentru o reprezentare completă.

"Veniţi şase şi să fie reprezentare mai largă, zece ca să fie reprezentarea toată, să nu spună că au discutat trei cu mine şi...", a spus şeful statului.

Liderul sindical a confirmat că vor veni zece reprezentanţi ai sindicatului, stabilind că se vor prezenta duminică la Cotroceni, la ora 12.00.

Poliţişti bulgari, alături de protestatarii din Capitală

Peste 300 de poliţişti au protestat, miercuri, în Capitală pentru a treia zi consecutiv, cerând fonduri pentru plata orelor suplimentare, sprijiniţi şi de câteva zeci de poliţişti bulgari, sindicaliştii români fiind nemulţumiţi că autorităţile nu au luat nicio măsură în urma protestelor.

Marian Gruia a declarat, miercuri, că aproximativ 40 de poliţişti bulgari protestează alături de ei, deoarece şi în Bulgaria poliţiştii se confruntă cu probleme asemănătoare.

"Autorităţile nu iau nicio măsură, dar noi nu ne vom opri, nu mai putem accepta bătaia lor de joc. Luăm în calcul să nu mai lucrăm ore suplimentare, deoarece nu putem face grevă. Dacă nu mai lucrăm ore suplimentare şi nu se reduce deficitul de 8.000 de persoane din poliţie, infracţionalitatea va creşte considerabil", a spus Gruia.

Ionel Babus (S), presedintele SNPPC pasapoarte si Teodor Paraschiv (D), secretarul general al SNPPC, vorbesc participantilor la miting

Peste 300 de poliţişti s-au adunat pentru proteste, luni şi marţi, în faţa Preşedinţiei şi Guvernului, cerând fonduri pentru plata orelor suplimentare, reducerea deficitului de cadre din sistemul de siguranţă publică, plata chiriile celor care nu lucrează în localităţile de domiciliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici