Restaurantul hotelului din Sibiu unde peste 40 de oameni s-au îmbolnăvit de Revelion, închis temporar

Restaurantul hotelului din municipiul Sibiu unde peste 40 de persoane s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară în noaptea de Revelion şi au avut nevoie de îngrijirile medicilor a fost închis temporar, iar administratorii au fost amendaţi cu 4.000 de lei.

944 afișări
Imaginea articolului Restaurantul hotelului din Sibiu unde peste 40 de oameni s-au îmbolnăvit de Revelion, închis temporar

Restaurantul hotelului din Sibiu unde peste 40 de oameni s-au îmbolnăvit de Revelion, închis temporar

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, restaurantul hotelului din Sibiu unde 43 de persoane s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion a fost închis temporar.

”Agentul economic a primit din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu ordonanţa de suspendare temporară a activităţii şi i s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că ”reprezentanţii instituţiilor abilitate pentru verificarea împrejurărilor în care s-a produs îmbolnăvirea au prelevat probe alimentare din materiile prime utilizate şi din mâncarea gătită, care urmează să fie comunicate după finalizarea buletinelor de analiză”.

Reprezentanţii ISU Sibiu mai spun că alte trei persoane dintre cele 30 cărora li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns în cele din urmă la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu după ce starea li s-a agravat.

Autorităţile nu au stabilit încă de la ce s-au îmbolnăvit turiştii, majoritatea din Bucureşti, dar, din cele relatate de aceştia, se pare că nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de la produsele servite în data de 31 decembrie la masa de prânz.

În urma controlului, s-au găsit şi alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care şi faptul că opt dintre persoanele găsite la lucru în blocul alimentar nu aveau carnetele de sănătate obligatorii.

De asemenea, se pare că ouăle găsite în bucătărie erau expirate, dar se aşteaptă rezultatele anchetei şi ale buletinelor de analiză pentru a se lua toate măsurile împotriva restaurantului respectiv.

În noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare şi au avut nevoie de îngrijirile medicilor, 13 dintre acestea, între care doi copii, fiind transportate la spitale din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, declara că, în total, 43 de persoane de la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, după ce, iniţial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici