Restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea, ridicată de la 3,5 tone la 5 tone, din 23 decembrie

Restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea va fi ridicată de la 3,5 tone, cât este în prezent, la 5 tone începând cu 23 decembrie, după ce prima etapă a lucrărilor, programate pentru această toamnă, a fost finalizată, a anunţat vineri, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola.

195 afișări
Imaginea articolului Restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea, ridicată de la 3,5 tone la 5 tone, din 23 decembrie

Restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea, ridicată de la 3,5 tone la 5 tone, din 23 decembrie (Imagine: Adrian Boioglu / Mediafax Fotoâ)

Prefectul Eugen Bola a declarat, într-o conferinţă de presă, că lucrările care trebuiau făcute, în această toamnă, la podul de la Agigea au fost încheiate mai devreme decât se preconizase iniţial, fiind înlocuite fasciculele de la hobanele podului, astfel că restricţia pentru autovehicule de la 3,5 tone la 5 tone poate fi ridicată.

Eugen Bola a precizat că a propus reprezentanţilor Ministerului pentru Proiecte de Infrastructură ca această restricţie să nu se aplice şi mijloacelor de transport în comun, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, când sunt programate noi lucrări la pod.

"Cu certitudine restricţia va fi ridicată de la 3,5 la 5 tone. Problema este că am cerut ca această restricţie să nu se aplice mijloacelor de transport în comun între 23 decembrie - 22 ianuarie şi credem că ministrul Şova va aproba ca podul să fie traversat şi de mijloacele de transport în comun mai mare de 5 tone. De ce până pe 22 ianuarie? Teoretic la această dată poate începe o nouă etapă de reabilitare a podului, care se va întinde până la sfârşitul lunii mai, început de iunie", a declarat Eugen Bola.

El a precizat că în cazul în care condiţiile meteorologice nu vor permite reluarea lucrărilor atunci, restricţia de circulaţie ar trebui să rămână în vigoare până când reîncep operaţiunile de reabilitare a podului.

Măsura privind ridicarea restricţiilor de la 3,5 tone la 5 tone va intra în vigoare după semnarea ordinului în acest sens de către ministrul delegat Dan Şova, a precizat prefectul Constanţei, care crede că acest lucru se va întâmpla în cursul zilei de vineri.

Începând cu 1 octombrie, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie să circule pe podul de la Agigea din cauza lucrărilor de reabilitare, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie, podul de la Agigea a fost închis total, pentru două-patru ore, trei zile din săptămână, pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici