RESTRICŢII de circulaţie în 20 de judeţe, începând de vineri

Circulaţia autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, începând de vineri, între orele 12.00 şi 20.00, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din cele 20 de judeţe aflate sub cod portocaliu, pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltate.

2579 afișări
Imaginea articolului RESTRICŢII de circulaţie în 20 de judeţe, începând de vineri

RESTRICŢII de circulaţie în Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin (Imagine: Sebastian Tataru/ Medaifax Foto)

„În urma avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 30 iunie, între orele 12.00 şi 20.00 vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru 20 de judeţe: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea”, se arată într-un comunicat transmis joi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, se arată în comunicatul companiei.

Ştire iniţială

RESTRICŢII de circulaţie în Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin

CNAIR introduce restricţii de circulaţie, începând de joi, între orele 12.00 – 20.00, pentru autovehiculele cu o masă autorizată  mai mare de 7,5 tone, în judetele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin, în urma avertizării de cod portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Fac excepţie transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatura controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/264.33.54 şi 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici