Reţea de traficanţi de heroină, destructurată. Unul dintre cei arestaţi e poliţist

O grupare infracţională formată din mai multe persoane care vindeau heroină în Capitală a fost destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală. Unul dintre cei arestaţi e poliţist.

438 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficanţi de heroină, destructurată. Unul dintre cei arestaţi e poliţist

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a unor persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesul ilegal la un sistem informatic şi conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

„În cursul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În vederea realizării scopului grupului infracţional organizat, membrii acestuia ar fi organizat şi coordonat tranzacţii repetate cu droguri de mare risc (heroină). După ce intrau în posesia drogurilor, heroina ar fi fost pregătită pentru vânzare (fiind amestecată cu diferite substanţe, în vederea obţinerii unor profituri cât mai mari) şi, ulterior, comercializată în municipiul Bucureşti, doar unor persoane în care membrii aveau deplină încredere. În cursul urmăririi penale, la data de 15 aprilie a.c., a fost descoperit şi indisponibilizat un transport de aproximativ un kilogram de heroină”, transmite, miercuri, IGPR.

Unul dintre bănuiţii reţinuţi în cauză are calitatea de funcţionar, respectiv poliţist, iar anchetatorii au probe că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, ar fi sprijinit grupul infracţional organizat prin acţiuni şi inacţiuni.

„În concret, în luna martie a.c., acesta ar fi comunicat unuia dintre liderii grupului infracţional faptul că este cercetat într-un dosar penal, transmiţând atât obiectul dosarului, cât şi persoanele vizate de respectiva cauză, sfătuindu-l cu privire la modalitatea în care să acţioneze pentru a evita tragerea la răspundere penală. În luna aprilie a.c., deşi ar fi luat cunoştinţă despre săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri având ca obiect cantitatea de aproximativ un kilogram de heroină, nu ar fi luat măsurile necesare, potrivit atribuţiilor de serviciu, într-un dosar pe care îl avea în instrumentare, acordând sfaturi celorlalţi doi bănuiţi cu privire la modul în care trebuie să acţioneze pentru a evita tragerea la răspundere penală. În cursul lunii martie a.c., persoana bănuită ar fi divulgat, fără drept, informaţii nepublice, obţinute prin accesarea bazelor de date, accesând, fără drept, sistemele informatice pe care sunt stocate bazele de date. În realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la sfârşitul lunii martie a.c., bărbatul ar fi primit de la liderul grupului infracţional organizat mai multe bunuri şi, la data de 22 aprilie a.c., ar fi acceptat promisiunea acestuia de a-i da un telefon mobil, pentru a-l avertiza (prin divulgarea de informaţii cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu), a-l proteja (prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia, aflate în instrumentarea sa) şi a-l favoriza (prin sprijinul acordat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia şi în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală), în legătură cu activităţile de trafic de droguri de mare risc desfăşurate de acesta şi ceilalţi membri ai grupului infracţional din care acesta făcea parte”, arată IGPR.

Luni şi marţi, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei bănuiţi, dintre care un poliţist. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Bucureşti a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de cele trei persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici