Retete pe care le poti adapta pentru pisica ta. Anumite alimente foarte apreciate de oameni sunt toxice pentru pisici

Poate stiai deja ca anumite alimente foarte apreciate de oameni sunt toxice pentru pisici. Tocmai de aceea, e important sa nu le hranim pe micutele blanoase cu aceeasi mancare pe care o consumam noi, ci sa adaptam retetele pentru a fi gustoase si sanatoase si pentru pisici.

1088 afișări
Imaginea articolului Retete pe care le poti adapta pentru pisica ta. Anumite alimente foarte apreciate de oameni sunt toxice pentru pisici

Retete pe care le poti adapta pentru pisica ta.

Blanitza.ro a analizat cateva retete foarte cunoscute si le-a adaptat pentru micutele feline. Vezi mai jos ce recomanda.

Ciorba de perisoare

Reteta originala are un gust bogat si e delicioasa, dar are si destul de multe grasimi. Prin urmare, vom inlocui carnea tocata din amestec de porc si vita doar cu niste carne tocata de pui sau curcan. Deja problema grasimii va fi rezolvata.

Ceapa e toxica pentru pisici, asa ca nu o vom folosi in perisoare si nici in ciorba. Cu siguranta ca si eliminand-o vom obtine o supita gustoasa pentru prietenii nostri cu blanita. Si in plus, nu le va crea probleme digestive, ci ii va ajuta sa consume mai multe lichide, esentiale pentru buna functionare a rinichilor.

Ce ingrediente va avea ciorba de perisoare pentru pisici?

  • Carne tocata de curcan sau pui (cca 120 g)
  • O lingura de orez
  • O bucatica de morcov
  • Un ou, pentru perisoare
  • Foarte putina sare sau deloc

Pisicile sunt carnivore, deci in alimentatia lor trebuie sa predomine carnea. Iar cea mai buna carne e cea slaba. Poti alege carne de pui, curcan, vita slaba, oricare dintre acestea e buna pentru ciorbita lor de perisoare.

Ciorba de pui

Daca pentru ciorba de pui folosim carne (piept sau pulpe taiate cubulete), morcov, telina, ardei rosu, cartofi, radacina de patrunjel si leustean, daca inlocuim cartofii cu orez si renuntam la leustean, ciorba devine potrivita si pentru pisici.

De asemenea, e nevoie sa schimbam raportul dintre carne si legume, pentru ca, asa cum spuneam, pisicile mananca preponderent carne, fiind carnivore.

Ingrediente ciorba de pui pentru pisici

Carne de pui (cca 120 g piept sau pulpa fara os si fara piele)

O lingura de orez

  • O bucatica de morcov
  • O bucatica mica de telina
  • O bucatica mica de radacina de patrunjel
  • Foarte putina sare sau deloc
  • Curatam zarzavatul, il spalam si taiem totul cubutele, apoi fierbem in apa extrem de putina, doar cat sa acopere ingredientele pentru ca acestea sa aiba in ce sa fiarba.

Dupa ce au fiert, pasam zarzavatul impreuna cu jumatate din cantitatea de carne si cu putina zeama in care a fiert, amestecam cu restul cubuletelor de carne si masa e gata.

Nota: Nu folosim smantana (sau alte lactate) ori otet pentru a acri ciorbele. Cele mai multe pisici sunt alergice la lactoza, iar alcoolul e toxic pentru ele.

Voi ce gatiti pentru pisicile voastre? Sunt mofturoase sau mananca tot din farfurie?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici