Video Revoltele din penitenciare se extind. Deţinuţii de la Poarta Albă refuză hrana în semn de protest faţă de condiţiile din închisoare / Ce spune Ministrul Justiţiei - VIDEO

Zeci de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa au intrat în refuz de hrană în semn de protest faţă de condiţiile din închisoare, iar rude ale unora dintre ei au protestat şi la poarta închisorii în semn de solidaritate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2177 afișări

Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă din judeţul Constanţa spun că iniţial, luni, mai mulţi deţinuţi au refuzat pâinea, ca formă de protest faţă de condiţiile de trai din penitenciar, respectiv spaţii aglomerate, lipsa accesului la îngrijiri medicale de specialitate şi restrângerea dreptului de a primi pachete de la rude.

Ulterior, mai multe zeci dintre persoanele private de libertate din penitenciar au intrat în refuz de hrană, iar conducerea unităţii spune că a purtat discuţii cu protestatarii, explicându-le riscurile din punct de vedere al sănătăţii la care se expun prin această formă a protestului.

„Deţinuţii care protestează sunt liniştiţi şi nu provoacă altfel de probleme”, spun reprezentanţii penitenciarului.

Potrivit acestora, mai multe persoane, aparţinători ai celor încarceraţi, s-au strâns, marţi seară, în faţa penitenciarului, protestând zgomotos în semn de solidaritate cu rudele lor încarcerate.

Conducerea instituţiei a alertat Poliţia, dar până la sosirea oamenilor legii, rudele condamnaţilor se împrăştiaseră, situaţia revenind la normal.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a refuzat să comenteze situaţia din mai multe penitenciare din ţară în care deţinuţii protestează faţă de condiţiile existente, spunând doar că în momentul de faţă reprezentanţii ministerului lucrează la această situaţie.

Întrebată cum ar putea fi oprite revoltele din închisori, Raluca Prună a spus: „Nu doresc să fac niciun fel de comentariu cu privire la situaţia din penitenciare. Lucrăm la asta şi când vom avea ceva de comunicat util vom comunica”.

În mai multe penitenciare au avut loc, în ultimele zile, proteste ale deţinuţilor nemulţumiţi de condiţiile pe care le au după gratii.

Zeci de persoane încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa au intrat în refuz de hrană în semn de protest faţă de condiţiile din închisoare, iar rude ale unora dintre ei au protestat şi la poarta închisorii în semn de solidaritate.

La Penitenciarul Botoşani situaţia a fost similară marţi seara, când mai mulţi deţinuţi au refuzat masa, iar alţii au bătut în gratiile geamurilor în semn de protest. Şi unii din deţinuţii Penitenciarului Iaşi au protestat, marţi, o cameră de detenţie fiind incendiată, iar mai mulţi puşcăriaşi cazaţi în celula respectivă evacuaţi.

Un protest a avut loc luni seara şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, unde circa zece deţinuţi au protestat nemulţumiţi de ora de stingere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici