Rezervări online pentru locuri în tren, de săptămâna viitoare

Călătorii vor putea rezerva online locuri în trenurile care circulă în ţară, achitând 3,5 lei pentru rezervarea unui loc, în momentul în care îşi cumpără legitimaţiile de călătorie de la casele de bilete CFR, sistemul fiind pus în aplicare de săptămâna viitoare.

921 afișări
Imaginea articolului Rezervări online pentru locuri în tren, de săptămâna viitoare

Rezervări online pentru locuri în tren, de săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de vineri al CFR Călători, începând cu 16 martie, se activează Serviciul de Rezervare a Locurilor Online.

Rezervările se fac de pe site-ul www.cfr.ro/calatori. Utilizatorii trebuie să se înregistreze, iar în maxim 30 de zile, pentru securitatea sistemului, trebuie să se prezinte la o casă de bilete CFR care emite electronic legitimaţii de călătorie, pentru activarea contului. Înregistrarea şi activarea se fac o singură dată pentru fiecare utilizator.

Rezervarea unui loc costă 3,5 lei şi iar a mai multor locuri de 5 lei, taxa fiind achitată atunci când sunt cumpărate legitimaţiile de călătorie din unităţile CFR Călători.

Astfel, o persoană poate face rezervări la maxim trei trenuri care circulă în aceeaşi zi, numărul locurilor dintr-o comandă nu poate depăşi limita celor aflate într-un compartiment pentru fiecare clasă de rezervare, pot fi date maxim şase comenzi într-o zi, nu trebuie să depăşească numărul de 15 comenzi pentru care nu se cumpără legitimaţii de călătorie într-o lună, iar numărul de comenzi efectuate şi anulate într-o lună trebuie să fie mai mic de o sută.

Dacă nu se respectă aceste limitări, utilizatorul nu va putea să facă rezervare, iar în unele cazuri contul său va fi blocat definitiv.

Rezervarea locurilor se poate face pentru toate trenurile şi toate clasele de rezervare ale CFR Călători, cu maxim 30 de zile înainte de plecare şi, cel mai târziu, cu două zile înainte de plecare.

Locurile rezervate online rămân la dispoziţia călătorului nouă zile, fără cea în care a fost introdusă comanda. După rezervarea online, clientul trebuie să se ducă la casieriile CFR pentru a-şi lua legitimaţiile de călătorie, având cu el tipărit formularul de rezervare, cel mai târziu cu două zile înainte de plecare.

Formularele de comandă de rezervare online nu se substituie legitimaţiei de călătorie, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici